Deprem bölgesinde hasarlı binalar onarılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde hasarlı binalar onarılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2001 00:00


Adapazarı'nda hasarlı binaların onarımının tamamlanmaması ve çok katlı binalara çözüm bulunmaması durumunda, kentin ''baraka şehir'' olmaktan kurtulamayacağı belirtildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Ahmet Erdem, Adapazarı'nda orta hasarlı 18 bin konutun henüz onarılamadığını belirterek, bu durumun halkı psikolojik yönden olumsuz etkilediğini söyledi.

Onarımı yapılmayan bu konutların boş durduğunu, görüntü olarak da depremi hatırlattığını ifade eden Erdem, ''Bu ortamdan olumsuz etkilenen insanlar evlerine girmeye korkmaktadır. Çok katlı binalara girmeyi ise hiç düşünmemektedirler'' dedi.

Çok katlı binalara mutlaka çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Erdem, şunları kaydetti:

"Vatandaşın, yeni imar planlarında en çok iki kata izin verilen bölgelerdeki 5 katlı binalara girmesini beklemek hayalcilik olur. Girmeleri de çözüm değil, bu ölüme davetiye çıkartmaktır. Bu binalar üst katları alınarak güvenli hale getirilmelidir. İnsanların psikolojisinde de hasar oluşturmaya başlayan binalar onarılmadıkça ve çok katlı binalara çözüm getirilmedikçe, Adapazarı baraka şehir olmaktan kurtulamaz.''
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!