DenktaÅŸ, Rum Kesimine gidiyor

Güncelleme Tarihi:

DenktaÅŸ, Rum Kesimine gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2001 10:47

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Klerides, KKTC lideri Denktaş'ı 29 Aralık Cumartesi akşamı onuruna vereceği yemeğe davet etti.

Haberin Devamı

4 Kasım'da Kıbrıs'ta liderler zirvesiyle başlayan dosluk rüzgarı yemek diplomasisiyle devam ediyor. 5 Aralık'ta 27 yıl aradan sonra Türk tarafına geçerek Birleşmiş Milletler Temsilcisi Alvara De Soto ve Rauf Denktaş ile yemek için biraraya gelen Rum Yönetimi lideri Klerides bu defa KKTC  lideri Denktaş'a Rum Kesiminde yemek davetinde bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rum Yönetimi lideri Glafkos Klerides`in, kendisini bu sabah telefonla arayarak akşam yemeği için resmen davet ettiğini ve bu daveti kabul ettiğini açıkladı.  

YEMEK 29 ARALIK'TA

Denktaş, Klerides`in, onuruna vereceği akşam yemeği için 29 Aralık Cumartesi akşamı, 26 yıl aradan sonra Kıbrıs Rum Kesimi`ne geçecek. Yemek, Klerides`in ikametgahında saat 20.00`de başlayacak.  

Cumhurbaşkanı Denktaş, Başbakan Derviş Eroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Salih Coşar ile haftalık olağan görüşmesi öncesinde yaptığı açıklamada, Klerides ile yiyeceği akşam yemeğinde BMGenel Sekreteri`nin Kıbrıs Özel Temsilci Yardımcısı Zbigniew Wlosewicz`in de hazır bulunacağını söyledi.  

Denktaş, Klerides ile telefonda konuşması sırasında, geçmişte başsavcılıkta birlikte çalıştığı Luizi ismindeki arkadaşının da yemekte bulunmasını istediğini, ancak bu kişinin vefat ettiğini Klerides`ten öğrendiğini belirtti. Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Rum Kesimi`ne geçecek.  

CumhurbaÅŸkanı DenktaÅŸ`ın, Klerides ile yaptığı yüzyüze görüşmeden bir gün sonra, 5 Aralık`ta BM Genel Sekreteri`nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Alvaro De Soto`nun onuruna konutunda verdiÄŸi akÅŸam yemeÄŸine Klerides de katılmıştı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!