Denizli'de tarihi eser operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Denizlide tarihi eser operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 12:56

Denizli'de düzenlenen operasyonda, Roma dönemine ait altın heykelcik, 2 altın küpe, kolye ucu, yüzük ve topraktan yapılan koku kabı ele geçirildi.

Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, yaptığı açıklamada, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin Kınıklı beldesinde bir otomobili durdurduğunu söyledi.

Otomobilde yapılan aramada, Roma dönemine ait altın heykelcik, 2 altın küpe, kolye ucu, yüzük ve topraktan yapılan koku kabı bulunduğunu bildiren Erkan, ele geçirilen tarihi eserlerin Denizli Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceğini kaydetti.

Erkan, “Bu operasyonla, bu topraklarda yapılan eserlerin yine bu topraklarda kalması sağlanmıştır. Maalesef bu tür değerler kanunsuz işler yapan kişiler tarafından yurtdışına kaçırılmaktadır” dedi.

Ele geçirilen tarihi eserlerin ince bir el işi ürünü olduğunu ifade eden Erkan, piyasa değerinin yaklaşık 500 bin dolar olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Otomobilde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca, 5 mermi ile 1 sahte 100 dolar da ele geçirildiği, olayla ilgili M.Ö. (63) ve K.G'nin (41) gözaltına alındığı bildirildi.

Tarihi eserlerin, Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesi yakınlarındaki bir höyükte kaçak olarak yapılan kazıda bulunduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!