Denizli'de referanduma katılım düşük

Güncelleme Tarihi:

Denizlide referanduma katılım düşük
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 13:43

DENİZLİ'de referanduma halk ilgi göstermedi. Sabah erken saatlerde başlayan ve 10.30 kadar süren yağmurun da etkisiyle oy kullanma oranı milletvekili genel seçimine göre düşük kaldı.

Haberin Devamı

576 bin 662 seçmenin kayıtlı olduğu Denizli'de oy kullanmaya başlanmasından iki saat sonra kullanılan oy oranı yüzde 5-10 arasında seyretti. Sandık kurulu görevlileri zaman zaman oy kullanacak seçmen bekledi. Yağmur nedeniyle bazı görevliler saat 08.00'de sandık başında olamadığı için oy kullanılamadı.

Denizli Lisesi'nde bulunan bir çok sandıkta saat 11.00 sıralarında oy kullanma oranı yüzde 8'lerde kaldı. 1048 nolu sandığın Başkanı Süleyman Hilmi Emirikci, oy kullananların sayısının az olduğunu belirtti. 1051 Nolu Sandık Kurulu Başkanı Hasan Avcı da oy kullanma oranının çok düşük olduğunu söyledi. Oy kullanan seçmenlerden birçoğunun referandumda anayasanın hangi maddelerinin değişeceği konusunda net bilgi sahibi olmadığı dikkat çekerken, genel olarak, cumhurbaşkanını halkın seçmesi için yapıldığı düşüncesinin hakim olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

Oy kullanan bazı seçmenler, referandumun neden yapıldığının halka tam anlatılamadığını, bu nedenle katılımın düşük olduğunu söylerken, bazı seçmenler de referandumun gereksiz olduğunu, para cezası vermemek için oy kullandıklarını dile getirdi.

Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci oyunu eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte Kınıklı Basma ve Boya İlköğretim Okulu'ndaki 2303 nolu sandıkta kullandı. Zeybekci, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada “Çıkacak sonuç demokrasinin bir göstergesidir. Referanduma katılımın azlığı ya da çokluğu ‘evet’ ya da ‘hayır’ların değerini artırmaz. İnsanlar eğer referanduma katılmazlarsa gönüllü olarak, ‘Ben çıkacak olan sonucu kabul ediyorum’ demek istemişlerdir” diye konuştu.

AKP Milletvekili Mehmet Yüksel oyunu Denizli Lisesi'nde 1046 nolu sandıkta kullandı. Yüksel, referandum sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!