Denizli 24 saat gözetlenecek

Güncelleme Tarihi:

Denizli 24 saat gözetlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 13:47

DENİZLİ'de 1 milyon 500 bin YTL'ye malolacak güvenlik bilgi sistemi olan MOBESE'nin temeli törenle atıldı. Ödeneğinin 400 bin YTL'si Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 milyon 100 bin YTL'si İl Özel İdaresi tarafından karşılanan Denizli Güvenlik Bilgi Sistemi'yle asayiş olaylarında düşüş sağlanacağı belirtildi. Sistemin üç ay sonra devreye girmesiyle kent giriş çıkışlarının sürekli kontrol altına alınacağı, araç plaka takibinin de yapılabileceği bildirildi.

Valilik ve Türk Telekom İl Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşmeyle yapımına başlanılan MOBESE'nin temel atma töreni düzenlendi. Kınıklı Beldesi'nde Pamukkale Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu Kavşağı'nda düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Telekom İl Müdürü Hasan Basri Beken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş de katıldı. Türk Telekom Müdürü Hasan Basri Beken, 72 sabit 15 hareketli kameranın faaliyete girmesiyle MOBESE'nin güvenlik güçlerine de yardımcı olacağını söyleyerek, “Denizli Güvenlik Bilgi Sistemi'nin amacı, kentin asayiş ve güvenliğine katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin tedbirler geliştirmek. Sistem, gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtların araştırılarak incelenmesi ve hukuki delillerin temin edilmesi sağlayacak. Ayrıca kırmızı ışık ve hız ihlali yapan araçların tespit edilebilecek” diye konuştu.

Türkiye genelinde il ve ilçelerde MOBESE'nin kurulmaya başladığını belirten Vali Yavuz Erkmen de “Denizli huzurlu bir kent. Huzurun sağlanmasında jandarmamızın ve polisimizin de üstün gayretleri var. Bir kentin rahat ve huzuru için en önemli ayrıntıyı bu günkü törenle gerçekleştiriyoruz. Kurulacak olan sistemle Denizli'de var olan huzur ve güven daha üst seviyeye çıkacak” dedi.

İlk MOBESE kamerasının kurulacağı kaldırımda Vali Yavuz Erkmen, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş ve Kınıklı Belediye Başkanı Mestan Ekici birlikte beton deldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!