‘Denizkondu’ Aksaz’da

Güncelleme Tarihi:

‘Denizkondu’ Aksaz’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2009 15:32

Daha önce KKTC’ye gideceği açıklanan armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun 800 metrekarelik ‘denizkondusu’ My Fantasy, denize elverişlilik belgesi almak için Göcek’ten Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na çekildi.

Haberin Devamı

SADIKOĞLU'NUN YÜZER EVİNİN FOTOĞRAFLARI

Muğla’nın Göcek ve Sarsala Koyu’nda 10 yıldır demirli olan, armatör Kahraman Sadıkoğlu’na ait, yüzme havuzu, saunası ve spor salonu bulunan 800 metrekarelik dubleks daire şeklindeki ‘denizkondu’nun maddi gerekçelerle KKTC’ye hareket etmekten vazgeçtiği açıklandı. ‘Denize Elverişlilik Belgesi’ bulunmadığı için koydan çıkarılmasına karar verilen ve çevrecilerin tepkilerine neden olan denizkondunun demirli bulunduğu yere dün öğle saatlerinde, Çevre İl Müdürü Mehmet Şahin ile birlikte giden Vali Yardımcısı Recep Yüksel son uyarısını yaptı. Denizkondunun bir an önce koyları terk etmesi istendi. Ancak, teknenin kaptanı tarafından, My Fantasy’nin maddi nedenlerle, daha önce açıklandığının aksine KKTC’ye götürülmesi fikrinden vazgeçildiği, bunun yerine aynı denize elverişlilik belgesini düzenleme yetkisi bulunan Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na başvurulduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Sarsala'da demirleyip halatlarla kıyıya bağlanarak özel bir villa haline getirilen ve tonilato belgesi bulunduğundan da hiçbir vergi ödemeyen Sadıkoğlu’nun denizkondusu, Göcek Liman Başkanlığı tarafından romörkörlerle birlikte klavuz kaptan eşliğinde, dün saat 18.10 sıralarında Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na hareket etti. Saatte 3 mil kateden My Fantasy’in bugün öğle saatlerinde Aksaz’a ulaştığı belirtildi.

KOYLARDA İSTENMİYOR
My Fantasy’e ilişkin tüm yasal işlemlerin tamamlandığını belirten Göcek Liman Başkanı Yusuf Toparslan şunları söyledi:
“Sahibi, gemiyi ekonomik nedenlerden dolayı Kıbrıs'a götürmekten vazgeçtiğini bildirmiş. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'yla görüşmüş. Burada da denize elverişlilik belgesi veriliyor. Burada gemi detaylı bir şekilde incelenecek. Eğer denize elverişlilik belgesi alırlarsa tekrar koylara dönebilirler. Ancak buraya götürülmekle hemen denize elverişlilik belgesi çıkacağı anlamına gelmiyor. Denize elverişlilik belgesi alsa dahi biz bu koylara girmesini istemiyoruz. Bunun için gerekli girişimleri de yaparız.” dedi.

    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!