Denizden gramofon bile çıktı

Güncelleme Tarihi:

Denizden gramofon bile çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 13:58

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki deniz temizliğinde su altından çıkarılan gramofon, yatak, halı ve battaniye gibi çöpler şaşırttı.

Haberin Devamı

DENİZDEN NELER ÇIKTI NELER

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği tarafından Türkiye'nin 15 farklı noktasında, 2'inci Uluslararası Deniz Kültürü Festivali kapsamında, dalgıçlar sualtı temizliği gerçekleştirdi. Bodrum'da 6 dalgıç, Halikarnas İskelesi'nin altında dalışlar yaptı. Dalış öncesinde ilköğretim ve lise öğrencilerine deniz temizliğiyle ilgili broşürler dağıtıldı ve Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı Sancar Uğuryol tarafından bilgi verildi. İskelenin altında dalışa geçen dalgıçlar yarım saatlik çalışma sonrasında, büyük miktarda çöp çıkardı. Kıyıda sergilenen, denizden çıkarılan gramofon, yatak, halı, battaniye, tencere, cep telefonu, ayakkabı, lavabo altlığı, karton ve plastik kutu, pet ve cam şişeden oluşan çöpler görenleri şaşkına çevirdi.

Haberin Devamı

Özellikle öğrencilerin küçük yaşta denizi çöp öğütücü olarak görmemelerini sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini belirten Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı Sancar Uğuryol, “Sürekli temizlik yapmakla sualtını temiz tutmamız imkansız. Ama, hedef, sualtının çöp öğütücü olarak kullanılmaması gerektiğini ve deniz kültürünü topluma aşılamaktır. Öncelikle denizi kirletmemeyi öğrenmeliyiz” dedi.

Uğuryol, Bodrum'daki sualtı deniz temizliği ile Türkiye'de ve yurt dışında çektiği sualtı belgesel filmlerle tanınan Haluk Cecan’ı da andıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!