Denizde yıldırım çarpan genç öldü

Güncelleme Tarihi:

Denizde yıldırım çarpan genç öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 11:20

ANTALYA'da ağabeyi ve arkadaşlarıyla birlikte denizde yüzerken yıldırım çarpan 18 yaşındaki Salih Odabaşı, bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. İnanılmaz olay şöyle gelişti: Deniz bisikletiyle gezen Salih, yakınına yıldırım düşmesinin ardından yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Olay, dün öğleden sonra Antalya- Kemer karayolu üzerindeki Topçam Mevkii'nde meydana geldi. Kepez Belediyesi'ne çalışan Salih Odabaşı, ağabeyi Ahmet Odabaşı ve onun arkadaşlarıyla birlikte yüzmek için Topçam'a geldi. Burada bir süre yüzen gençler, havanın kapanmasına ve yağmur yağmasına aldırış etmeden yüzmeyi sürdürdü.

Salih Odabaşı'nın 20 TL vererek kiraladığı deniz bisikletinin üzerinde, sahilden 150 metre açıkta olduğu sırada yakınına yıldırım düşmesinin ardından kalbinin durması sonucu öldüğü belirlendi.

Ağabey Ahmet Odabaşı, yıldırım düşme anını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Odabaşı, “Kardeşim denizde yüzüyordu. Birden ortalık bembeyaz oldu ve denize yıldırım düştü. O an Salih'in bayıldığını gördüm. Sonra apar topar hastaneye kaldırdık. Ama kardeşimi kurtaramadım” dedi.

POLİS OLMAYI HEDEFLİYORDU

Antalya'da denizde yıldırım çarpması sonucu ölen 18 yaşındaki Salih Odabaşı, Karatay Lisesi'ni bu yıl başarıyla bitirdi. Polis olmak isteyen ve ilk sınavda 317 puan alan Odabaşı, bugün yapılacak ikinci sınava girecekti.

Salih Odabaşı'nın 20 TL vererek kiraladığı deniz bisikletinin üzerinde, sahilden 150 metre açıkta olduğu sırada yakınına yıldırım düşmesinin ardından kalbinin durması sonucu öldüğü belirlendi. Kepez Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde görevli baba Mevlüt ve ev kadını anne Esma Odabaşı ile ağabeyi Ahmet Odabaşı, cenazeyi Adli Tıp Kurumu morgundan aldı. Okulunda başarılı, hayat dolu bir genç olan oğlunun en büyük hayalinin polislik olduğunu anlatan baba Mevlüt Odabaşı, “Üniversite sınavının ilk basamağında 317 puan almıştı. En büyük hayali polis olmaktı. Bu hayalini gerçekleştirebilmek için bugün yeniden üniversite sınavına girecekti. İçimiz yanıyor. Yavrumuzu sınav yerine, toprağa gönderiyoruz” dedi.

Salih Odabaşı'nın cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÇORUM'DA DA BİR ÇOBANA YILDIRIM ÇARPTI


Çorum'un Alaca ilçesinde hayvan otlatan çobanlardan biri yıldırım isabet etmesi sonucu öldü, arkadaşı da yaralandı. Akpınar köyü Tengerlek mevkisinde hayvan otlatan Eray Karakuş (18) ile Levent Köse'nin (30) bulunduğu bölgeye yıldırım isabet etti.

Haberin Devamı

Karakuş olay yerinde hayatını kaybederken yaralanan Köse ise Alaca Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Çorum Devlet Hastanesine sevk edildi.

Haberin Devamı

Eray Karakuş'un cesedinin otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. Yıldırım isabet etmesi sonucu 2 büyükbaş hayvanın da telef olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!