Denizde facia

Güncelleme Tarihi:

Denizde facia
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

24 ölü 15 yaralı

Cesetleri ağlarla topladılar

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'nde yolcu taşıyan iki balıkçı teknesinin batması üzerine Sahil Güvenlik, Tugay Komutanlığı, polis ve halk yardıma koştu. Kurtarma çalışmalarına katılan balıkçılar, kazada boğulan yurttaşların cesetlerini ağlarla topladılar.

Beşikdüzü'nde denizde gezintiye çıkan 2 tekne aşırı yük nedeniyle alabora oldu. Çoğunluğu kadın ve çocuk 24 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi açıklarında yolcu taşıma ruhsatı olmayan iki balıkçı teknesi battı, çoğunluğu kadın ve çocuk 24 kişi öldü, 15'i ise yaralı olarak kurtarıldı.

Dün 14.00 sıralarında geleneksel mayıs şenlikleri nedeniyle denizde gezintiye çıkan vatandaşları taşıyan 2 tekne, aşırı yük ve denizin biraz dalgalı oluşu nedeniyle alabora oldu.

İsmail Keleş'e ait 9 metrelik ‘‘Mustafa Reis’’ ve Hamdi Çetindemir'e ait yine 9 metrelik ‘‘Gökhan’’ isimli teknelerden denize düşen insanları gören vatandaşların yardımıyla ilk anda 8 kişi kurtarıldı. Facianın güvenlik güçlerine bildirilmesinin ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Sahil Güvenlik Botu ile balıkçı teknelerinin katıldığı geniş çaplı aramalara Tugay Komutanlığı'ndan gelen helikopter de katıldı. Bölge illerden de acil olarak balık adam sevk edildi. Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Vali Adil Yazar da olay yerine gelerek bilgi aldı. Facianın ardından binlerce insan yakınlarını aramak ve olayı öğrenmek için sahile toplandı.

Facianın ardından batan iki teknenin sahipleri gözaltına alındı.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi morguna getirilen 24 kişiden 23'nin adları şöyle:

Şahnesem Gündoğdu, Fatma Bahadır, Havva Dilli, Emine Yayla, Havva Yayla, Nuray Demirtaş, Havva Özkan, Gülizar Kahya, Ayten Yılmaz, Emine Yılmaz, Kaan Güneş, Bilal Yanık, Yılmaz Yanık, Çiğdem Güneş, Emine Al, Fatma Çelik, Havva Yanık, Seyhan Durmuş, Melda Kıran, Şükran Bahadır, Fatma Öztürkoğlu, Sevinç Çelik Hanife Yanık.

SEZER'DEN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yaptığı açıklamada kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirerek ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kaza ‘‘Geliyorum’’ dedi

Balıkçı tekneleriyle yolcu taşımak kesinlikle yasak. Ancak bu yasağa hiçbir yerde uyulmuyor ve halk bu teknelere salkım saçak bindiriliyor. Facia üzerine Liman Başkanlığı ve tekne sahipleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Hamile kadın kurtuldu

Beşikdüzü'ndeki tekne faciasında 8 aylık hamile Yasemin Paslı kurtuldu. Hastanede tedavi altına alınan Paslı, yakınlarını cep telefonuyla arayarak kurtulduğunu müjdeledi. Kazada yakınlarını kaybedenler ise gözyaşlarına boğuldu (sağda).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!