Denizde facia

Güncelleme Tarihi:

Denizde facia
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA) - Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi açıklarında yolcu taşıma ruhsatı olmayan iki balıkçı teknesi battı. Batan teknelerde bulunan ve çoğunluğu kadın ve çocuk olan 22 kişi öldü, 15'i ise yaralı olarak kurtarıldı.

Bugün saat 14.00 sıralarında geleneksel mayıs şenlikleri nedeniyle denizde gezintiye çıkan vatandaşları taşıyan 2 tekne, aşırı yük ve denizin biraz dalgalı oluşu nedeniyle alabora oldu. Denize düşen insanları gören vatandaşların yardımıyla ilk anda 8 kişi kurtarılarak, hastanelerde tedavi altına alındı.

Facianın güvenlik güçlerine bildirilmesinin ardından çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevkedildi. Sahil Güvenlik Botu ile balıkçı teknelerinin katıldığı geniş çaplı aramalar başlatıldı. Kayıpların bulunması için Tugay Komutanlığı'ndan hemen bir helikopter getirildi. Bölge illerden de acil olarak balık adam sevkedildi. Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Vali Adil Yazar da olay yerine gelerek bilgi aldılar. Facianın ardından sahil başında binlerce insan yakınlarını aramak ve olayı öğrenmek için toplandı.

Çalışmalar sonunda 15 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve çeşitli hastanelere sevkedildi. 22 kişi ölürken, 18'inin cesedi bulundu. 4'ünün cesedinin arama çalışmaları ise sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!