Denizcilik sınavına 30 yaş sınırı

Güncelleme Tarihi:

Denizcilik sınavına 30 yaş sınırı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2005 10:03

Denizcilik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı'na katılacaklarda, 30 yaşını doldurmamış olma şartı aranacak.

Ulaştırma Bakanlığı'nca hazırlanan, Denizcilik Müsteşarlığı Denizcilik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı ile Denizcilik Uzmanlığı Yeterlilik Sınavı ve Denizcilik Uzmanlarının Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, Denizcilik Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı'na katılacak adayların, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 35 yaşını doldurmamış olma şartı, 30 yaşına indirildi.

Sınava, üniversitelerin hukuk, iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler, çevre mühendisliği ve enformatik bölümleri ile denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının güverte, gemi makineleri işletme mühendisliği, denizcilik işletmesi, gemi inşa ve deniz teknolojisi bölüm ve formasyonları ile bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilecek.

Sınava katılmak isteyenlerin, kurumlar için merkezi eleme sınavı yerine, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan başarılı olması gerekecek.

Her iki sınav kurulunun başkan ve üyeleri, eşlerinin üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımlarının katıldıkları sınavlarda görev alamayacak.

Sınav kurullarının üyeleri, sınava alınacak personelden, öğrenim durumu ve sahip oldukları unvanlar itibariyle daha düşük seviyede olamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!