Denizbank'ın ortaklık arayışı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Denizbankın ortaklık arayışı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2006 13:04

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, J.P. Morgan'a verdikleri yetkilendirmenin, her türlü stratejik ortaklık, satın alma, hisse satma gibi her şeyi çok geniş anlamda kapsayan bir yetkilendirme olduğunu söyledi.

Ateş, Denizbank'ın 2005 yılı verilerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Hakan Ateş, şu anda yetkilendirmeyle ilgili özel bir durumun olmadığını belirterek, “Konuştuğumuz işler milyar dolarlık işler, dolayısıyla da bu işi en iyi şekilde, en sağlam biçimde yapmalıyız. Bu yüzden de J.P. Morgan'a geniş bir yetkilendirme verdik” diye konuştu.

Denizbank'ın muhabiri olan bankalarla yaptıkları işler dolayısıyla zaten sürekli görüşme halinde olduklarını anlatan Ateş, “Ancak hiç birisiyle bire bir münasebetimiz olmadı. Sadece (onlar bizimle ilgileniyor, hadi kaça gideriz bakalım) düşüncesinden ziyade, öncelikle eğer varsa bu fırsatları değerlendirmek istiyoruz” dedi.

J.P. Morgan'a verilen geniş yetkilendirmeye ilişkin bir soru üzerine de Ateş, “Bizim verdiğimiz yetkilendirme her türlü stratejik ortaklık, satın alma, hisse satma gibi her şeyi çok geniş anlamda kapsayan bir yetkilendirme” yanıtını verdi.
Ateş, bu konuda samimi olarak bütün opsiyonları değerlendirme arzusunda olduklarını dile getirdi.
Hakan Ateş'in verdiği bilgiye göre, Denizbank'ın 2005 yılı sonu itibariyle net karı da yüzde 65'lik artışla 226 milyon YTL olarak gerçekleşti.

“YETKİLENDİRME 1 YILI KAPSAYAN BİR SÜREÇ”

Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Bodur da finans grubunun Zorlu Holding'in 4 ana iş kolundan biri olduğunu, Morgan'a verilen yetkilendirmenin 1 yılı kapsayan bir süreç olduğunu kaydetti. Yetkilendirmenin hisse satımından ortaklığa kadar geniş perspektifi kapsadığına işaret eden Bodur, şimdiye kadar hiçbir resmi görüşme ya da girişimleri olmadığını bildirdi. Bodur, “Çoğunluk hisse satışı, belli konularda işbirliği dahil tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. 4-5 ay içinde bunun nereye gideceği belli olur” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!