Deniz Bey'e olan ilgi bana gösterilmiyor

Güncelleme Tarihi:

Deniz Beye olan ilgi bana gösterilmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Altan Öymen, seçimli kurultay ısrarını dün de sürdürdü. Öymen, parti örgütünün Deniz Baykal ile kendisini yarıştırdığını öne sürerek, bunun doğru olmadığını söyledi.

Dün CHP il başkanları toplantısında konuşan Öymen, ‘‘Deniz Bey dolaşıyor. Partililer onu büyük organizasyonlarla karşılıyor. Aynı ilgi bana gösterilmiyor. Kamuoyunda bir yarış içine sokulduk. Belki bu yarışı Deniz Bey de istemiyor, ama bu iş 7-8 ay daha böyle gitmez’’ dedi.

Öymen, parti içinde kendisine yönelik ‘yapamıyor’ eleştirilerinden ve özellikle Baykal'a parti örgütünün gösterdiği ilgiden rahatsızlığını belirtti. Öymen, zaman zaman rencide edici eleştirilerle karşılaştığını belirterek, ‘‘Bunu bir an önce halletmemiz lazım. İl başkanlarımızdan seçimli kurultayı ciddi şekilde düşünmelerini istiyorum’’ dedi.

Öymen, genel başkan adaylığı için ismi geçen Parti Meclisi üyesi Ertuğrul Günay'a, ‘‘Karşıma çık’’ diye yarışa davet etti. Günay'ın da katıldığı toplantıda Öymen, ‘‘Ertuğrul Günay arkadaşımız Deniz'le de olmaz Altan'la da olmaz diyor. Öyleyse kurultayda aday olmalıdır’’ dedi.

Öymen ile Genel Sekreter Tarhan Erdem'in hazırladığı tüzük değişikliği il başkanlarının sert tepkisini çekti. Tüzük değişikliğinin Ertuğrul Günay ekibi ve Baykalcılar tarafından da benimsenmediği ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!