Deniz Baykal'dan adaylık açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykaldan adaylık açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 13:53

CHP’den milletvekili aday adayı olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Benim ön seçime girmemle alakalı değerlendirmeler, spekülasyonlar yapılıyor. Ama bunun bana karşı bir planlamayla hiçbir şekilde ilgisi yok, bunu herkesin bilmesi lazım. Bu Sayın Genel Başkan'dan benim talep ettiğim bir yöntem" dedi.

Haberin Devamı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde CHP'den aday adayı olmak için bugün parti genel merkezine gelerek başvurusunu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, başvurunun ardından Baykal'a alındı belgesini teslim etti. Başvurunun ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Baykal, "Türkiye siyaseti güç ve gerilimli bir dönemin içinden geçiyor. Önümüzdeki dönemde de bu yüksek gerilim politikasının devam edeceği anlaşılıyor.

"YÜZLEŞMENİZE VESİLE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..."

7 Haziran'da yapılacak olan seçimlerin, yüksek gerilim politikasının nihai sonuçlarıyla yüzleşmenize bir vesile vereceğini düşünüyorum. Böyle bir kritik dönemde ve seçim sonrasında bu gerilim politikasının umarım aşılması gerektiğinin, anlaşılması, anlatılması gerekecek olan bu yeni siyaset döneminde ben de uzunca bir süreden beri gerçekleştirilmiş olan gözlem birikiminin parlamentoda yansımasının ülke siyaseti ve partimizin siyaseti bakımından yararlı olacağını düşündüm.

Haberin Devamı

Bu anlayış içerisinde Türkiye'nin gerçekten sıkıntılı, sorunlu yeni döneminde elimizden geldiğince ülke siyasetine sağduyuya dayanan deneyimi, demokratik birikimi yansıtan seslere ihtiyaç duyacağını gördüm ve bu çerçeve içinde bir sorumluluk duygusu, görev anlayışıyla bugün aday başvurumu yaptım. Milletimiz, ülkemize, demokrasimize hayırlı olsun. Umarım yaşanmış olan olaylar ve içine girdiğimiz bu yüksek gerilim ortamı artık Türkiye'de demokratik anlayışın, hoşgörünün, karşılıklı saygıya dayanan bir siyasi rekabet, siyasi tartışma düzeninin kaçınılmaz olduğunu herkese öğretir. Bunu ortaya koymaya ihtiyacımız var, umarım yeni bir dönem var. Biz elimizden geldiğince bunu yansıtmaya çalışacağız" diye konuştu.

"ÖN SEÇİM YÖNTEMİYLE SEÇİME KATILACAĞIM"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Baykal, "Seçime ön seçimle mi gireceksiniz?" sorusuna, "Evet, ön seçim yöntemiyle Antalya'da ön seçime katılacağım. Bunun uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü demin anlattığım, ortada demokratik süreçlerin takviye edilmesine ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Ön seçim mekanizmasının hem partimiz içinde hem de Türkiye'de gerçekten halka ve seçmene ve partili üyeye dayanan bir siyaset anlayışını ön plana çıkaracağını düşünüyorum. Bu seçimde CHP olabildiğince geniş bir ön seçim uygulaması kararlaştırdı. Çok memnuniyet verici bir durum. Antalya'da da bu yöntem önerildi. Ön seçimin ben bir siyasi partinin kendi siyasi kimliğini, kendi siyasi temel değerlerini, siyasi ilkelerini ön plana çıkaracak bir siyaset yöntemi olduğunu düşünüyorum. Yani ön seçim siyasi partilerde aslında sadece aday belirleme yöntemi olarak değil, partinin temel siyasi değerlerinin, ilkelerinin ön plana çıkmasını sağladığı için ayrıca önemlidir. Bizim buna ihtiyacımız var" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

KASET İDDİALARI

"CHP ve cemaat iddialarına bir de kaset iddiaları geldi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Baykal, "Yüksek gerilim ortamının bir parçası, bilgi kirlenmesinin, siyasi çarpıtmanın, gerçek dışı haber imal ederek siyaset yapmanın yaygınlaşması gibi bir sonuç da ortaya koyuyor. Maalesef kötü haber iyi haberi kovuyor -nasıl ekonomide kötü para iyi parayı kovuyor derlerse- ve bu siyasi hayatı olumsuz etkiliyor. Bizim önce dürüstlüğe ihtiyacımız var, siyasetin gerçekten dürüstlüğe ihtiyacı var. Söylenen her lafın doğru olduğunu bilmemize ihtiyaç var. Bu ortamda çok yaygın bir şekilde gerçek dışı çarpıtmalar, karalamalar elbette eleştiri olacak ama bunun doğru verilere dayanması lazım. Bir algılama yaratmak için, bir imaj oturtmak için gerçek dışı veriler kullanarak, imal ederek, yayarak, çarpıtarak sistematik bir biçimde götürülmemesi lazım. Bunun bir ölçüde şahsen kurbanı da oldum, böyle çabaların. O nedenle o işlerle fazla meşgul değilim, halkın sağduyusuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"NE TWEET NE DE FACEBOOK HESABIM VAR"

Kişisel Twitter hesabı olup olmadığının sorulması üzerine ise Baykal, "Benim ne Twitter ne Facebook ne de sosyal iletişim ortamının herhangi bir mekanizmasıyla hiçbir ilgim yok. Orada bir sahipsizlik, dağınıklık, sorumsuzluk ve manipülasyon olduğunu görüyorum. Onun bir parçası olmuyorum. Ne benim hesabım var ne de başkalarının hesaplarıyla ilgileniyorum. Ne benim olduğu söylenen yaratılmış hesaplarda 'acaba ne söylemişim' diye merak edip araştırıyorum, onlara da bakmıyorum. Bazen onlardan esaslı, kamuoyunu ilgilendirecek söz çıkmışsa o dolaylı olarak benim ilgime giriyor, yoksa bakmıyorum. Böyle bir hesabım şu ana kadar hiç olmamıştır, olduğu zaman ben size duyururum benim hesabım diye. Bunların hepsi sahte hesaplardır ve manipülasyona açık hesaplardır" dedi.

Haberin Devamı

"SPEKÜLASYONLAR YAPILIYOR"

"Benim ön seçime girmemle alakalı değerlendirmeler, spekülasyonlar yapılıyor" diyen Baykal, şunları kaydetti: "Ama bunun bana karşı bir planlamayla hiçbir şekilde ilgisi yoktur, bunu herkesin bilmesi lazımdır. Bu Sayın Genel Başkandan benim talep ettiğim bir yöntemdir. Sayın Genel Başkan'dan Antalya'da bir yargıç gözetiminde bütün üyelerin katıldığı bir ön seçim yönteminin uygulanmasını ısrarla ben talep ettim ve Antalya'da ön seçim yapılıyor olması en azından bizim anlayışımızla doğrudan ilgilidir.

Yoksa kurulmuş bir tuzak, bana karşı takınılan olumsuz tavrın uzantısı değildir ön seçim kararı Antalya'da. Ben memnun oldum bundan, çok mutlu oldum, öyle olması gerektiğini düşünüyorum. Diğer yerlerde ön seçim kararı alınmasından da ayrıca memnuniyet duyuyorum. Sayın Genel Başkanın bana yönelik bir lütufkar önerisi de olmuştur, ön seçime katılmama, Antalya'da birinci sırada milletvekili adayı olarak seçimlere katılmama yönelik. Bunun da bilinmesinin, Sayın Genel Başkanın Antalya'da bize karşı olumsuz bir tavrının gereği olarak ön seçim yapıldığı iddialarına cevap olacağını belirtmek için bunu belirtmek istiyorum. Sayın Genel Başkan böyle lütufkar bir öneriyi yaptı. Demin anlattığım düşünceler dolayısıyla ön seçime girmek istediğimi, ön seçimle bu seçimlere katılacağımı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!