"Deniz Baykal, Suriye muhalefetine umut kattı"

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal, Suriye muhalefetine umut kattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 12:09

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Cuma, Deniz Baykal'ın açıklamalarının kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Bakan Cuma, "Türkiye'nin Suriye'ye müdahale hakkını savunan bir açıklamaydı. Bu ifadeler kendisinin devlet adamı olduğunu gösterdi ve Suriye muhalefetine de umut katmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Suriye Geçici Hükümeti Sağlık Bakanı Muhammed Vecih Cuma, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, Azez-Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin müdahale hakkı bulunduğu yönündeki değerlendirmesine ilişkin, "Türkiye'nin Suriye'ye müdahale hakkını savunan bir açıklamaydı. Bu ifadeler kendisinin devlet adamı olduğunu gösterdi ve Suriye muhalefetine de umut katmıştır" dedi.


Cuma, Rus güçlerinin Suriye'nin her yerini bombaladığını, özellikle hastane ve okulları hedef almaya başladığını ifade etti.


Suriye'de şu anda çok büyük bir dram yaşandığı vurgulayan Cuma, şöyle devam etti:

"Rusya, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi kullanarak ülkemizi işgal ediyor. PYD, Suriyeli muhalifler için terör örgütüdür. Çünkü Suriye'yi parçalamak isteyen, insanlarımızı göçe zorlayan bir taraf. Rusya ile PYD arasında bir işbirliği var. Rusya'nın bombaladığı yerleri PYD işgal ediyor. İnsanlar göçe zorlanıyor çünkü Rusya ve PYD'nin Suriye'de büyük emelleri var. İnsanları göçe zorlarken bölgenin demografik yapısını değiştirmek istiyorlar. İki tarafında amacı bölgede Kürt devleti oluşturmak."

'BAYKAL, TÜRKİYE'NİN GÖZÜYLE BAKMIŞTIR'

Cuma, PYD'nin Azez ilçesi ile Cerablus bölgeleri arasını işgal etmek istediğine işaret etti. Deniz Baykal'ın, Azez-Halep hattını açık tutmak için Türkiye'nin müdahale hakkı bulunduğu yönünde açıklamasını olumlu bulduğunu belirtti. Cuma, Suriye halkına desteğini olduğunu hatırlatarak, "Açıklamasını olumlu buluyorum. Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etme hakkını savunan bir açıklamaydı. Deniz Baykal'ın açıklaması devlet adamı olduğunu gösteren bir açıklamaydı. Deniz Baykal, Türkiye'nin gözüyle baktığı için böyle bir açıklama yapmıştır. Suriye muhalefetine umut katmıştır" dedi.

Haberin Devamı


Suriye'de yeni güç dengeleri oluşturulurken Rusya ve İran'ın Hizbullah çıkarları için Suriye'de savaştığına işaret eden Cuma, Rusya başta olmak üzere diğer güçlerin Suriye farklı amaçları olduğunu ama Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesinin iki sebebinin olduğunu bildirdi.

Cuma, şunları kaydetti:

"Birincisi insani davadır. Türkiye, Suriye'de insanlar göç etmesin yerinde yurdunda kalsın, yeni göç dalgaları oluşmasın, insanlar açlıktan ölmesin diye mücadele veriyor. Türkiye ayrıca bu müdahaleyi kendi güvenliğini sağlamak için yapmıştır. Rusya ve diğer güçler ise bölgede değişiklik yapmayı amaçlıyorlar. Bu değişikliklerin bedeli insanların göçe zorlamaktır. İnsanların ölümüne sebep olmaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!