Deniz Baykal: Kral çıplak...

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal: Kral çıplak...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2005 13:43

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ”Türkiye'nin AB ile tam üyelik ilişkisi içerisine girmesi kimseyi bizim kadar mutlu etmez. Ama bu müzakere çerçevesinin bizi oraya götürmeyeceği görülüyor. Kral çıplak...” dedi.

Haberin Devamı

Parti genel merkezinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük ve beraberindeki heyeti kabulunde konuşan Baykal, İSO'nun İstanbul'un en eski ve köklü kurumlarından biri olduğunu belirtti. İSO'nun ekonominin sorunlarını birebir yaşayan bir kurum olduğunu ifade eden Baykal, İSO'nun görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

Seçim dönemleri yaklaştıkça yapısal reformları gerçekleştirmenin güçleşeceğini söyleyen Baykal, Türkiye'nin yapısal reformlarını çözmede geç kaldığını savundu.

Küçük ise Türk sanayicisinin büyük bir mücadele içinde olduğunu söyleyerek, 3 yılda ekonomik dengelerde meydana gelen iyileşmelerde sanayicilerin önemli katkısı olduğunu ifade etti.

Sanayicinin önündeki sorunlarını çözmenin Türkiye'nin sorunlarını çözmek anlamına geleceğini kaydeden Küçük, Ankara'daki temasları çerçevesinde sorunlarını yetkililere ilettiklerini ifade etti.
  
'OYAK'IN ERDEMİR'İ ALMASI MEMNUNİYET VERİCİ'
 
 
Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, bir soru üzerine ERDEMİR'in OYAK tarafından alınmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

İSTİKAMET TAM ÜYELİK DEĞİL

Türkiye'nin geldiği noktanın “17 Aralık'tan daha geri” olduğunu savunan Baykal, “Bunun da mı bayramını yapacağız? 17 Aralık'ın bayramını yapmamamız gerektiğini öğrenmiştik daha evvel. Bugünkü gidiş tam üyeliğe doğru değildir.   Türkiye'nin AB'ye tam üye talebini kararlılıkla, cesaretle ortaya koyan yöneticiler çıkacaktır. Bugün çerçeve neyi öngörürse görsün, bu böyle olacaktır. Bizi götürdükleri istikamet tam üyelik değildir. Aldatmacadır.

Bugün 'hayır bunu kabul etmem' diyebilecek özgüvene sahip bir iktidar Türkiye'de yok diye, AB'nin Türkiye'nin uzun vadeli çıkarlarını yok sayması mümkün olamaz” dedi.

 Baykal, bir gazetecinin “Sizin eleştirilerinize yönelik eleştiriler de var” sözleri üzerine de “Türkiye'nin AB ile tam üyelik ilişkisi içerisine girmesi kimseyi bizim kadar mutlu etmez. Ama bu müzakere çerçevesinin bizi oraya götürmeyeceği görülüyor. Kral çıplak...

Biz de mi aynı şarkıları söyleyelim, aldatma korosuna katılalım. Bizim görevimiz gerçeği söylemek. Ama bize 'kıskanıyorlar; memnun olmuyorlar' diyorlar. Bunlar doğru değil. Biz, Türkiye kazansın istiyoruz. Birileri, oyunu bozmayın, avunuverin diyor. Ekonomi, siyaset için iyi olur, 15 yıl sonrasının derdini tutmak sana mı düştü diyorlar. Bizim devlet yönetimi anlayışımız bu değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!