Deniz Baykal 10. kez adaylık başvurusunu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Baykal 10. kez adaylık başvurusunu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 11:13

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, miletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Daha önce 9 kez aday olan ve 8 dönem milletvekili seçilen 76 yaşındaki Baykal, Antalya'dan önseçime girecek.

Haberin Devamı

Deniz Baykal 10. kez adaylık başvurusunu yaptı
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde CHP'den aday adayı olmak için bugün başvurusunu yaptı.

Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'den aday adayı olmak için parti genel merkezine gelerek başvurusunu yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, başvurunun ardından Baykal'a alındı belgesini teslim etti.

Deniz Baykal, ilk olarak CHP'nin Antalya'da yapacağı ön seçime katılacak, ardından aday gösterilip gösterilmemesine karar verilecek. 7 Haziran 2015'te tarihinde yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için CHP'de adaylık adaylığı başvuruları 24 Şubat’a kadar genel merkeze yapılacak.

Deniz Baykal 10. kez adaylık başvurusunu yaptı
ADAYLIK AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

8 DÖNEM ANTALYA'DAN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

Antalya'da 1938 yılında doğan, 76 yaşındaki Deniz Baykal, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Doktorasını Siyasal Bilgiler Fakültesinde tamamladı. ABD Colombia ve Berkeley Üniversitelerinde iki yıl süreyle doktora sonrası çalışmalarına devam etti.
Siyasal Bilgiler Fakültesinde siyaset bilimi doçenti olarak öğretim üyeliği görevinde bulundu. Siyaset bilimi alanında kitap ve makaleleri yayınlandı. Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığına seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı görevinde bulundu.
Baykal, ilk kez Meclis'e girdiği 1973 yılından itibaren, CHP'nin parlemento dışı kaldığı 18 Nisan 1999 seçimleri hariç; 15 (4), 16 (5), 18, 19, 20, 22, 23. 24. dönemlerde Antalya'dan milletvekili seçildi ve Meclis'teki yerini aldı.

2010 YILINDA İSTİFA ETTİ

Türkiye Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanlığını yürüttü. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliğine seçildi. 37. Hükümette Maliye Bakanlığı, 42. Hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümette Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2 çocuk babası olan Deniz Baykal, 10 Mayıs 2010'da CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!