‘Deniz Aslanı 2008 Arama Kurtarma Tatbikatı’ başladı

Güncelleme Tarihi:

‘Deniz Aslanı 2008 Arama Kurtarma Tatbikatı’ başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2008 17:55

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından sevk ve idare edilen, insani amaçlı tek tatbikat olan ‘Deniz Aslanı 2008 Arama Kurtarma Tatbikatı’ başladı.

Haberin Devamı

Tatbikatın fiili safhası yarın Ege Denizi'nin uluslararası sularında Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde icra edilecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatları arasında bulunan ve karşılaşılacak bir kaza ya da felaket durumunda askeri ve sivil unsurların koordineli bir şekilde çalışmasını sağlamayı amaçlayan ‘Deniz Aslanı 2008 Arama Kurtarma Tatbikatı’ bugün başladı. Fiili kısmı yarın Ege Denizi'nin uluslararası sularında Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde gerçekleştirilecek olan tatbikatı, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak yönetecek. Güney Deniz Saha Komutanlığı'nın Yenikale'deki düzenlenen toplantıda tatbikat hakkında bilgi veren Güney Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Gaziler, tatbikatın iki safhada gerçekleştirileceğini ifade etti. Arama kurtarma harekatının doğrudan insan hayatını ilgilendirdiğini ve zamana karşı yapıldığını anlatan Kurmay Albay Gaziler, şöyle devam etti:

“Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü doğa ve hava şartlarında her türlü ortamda arama kurtarma harekatı yapmaya hazırdır. Tatbikatın ilk aşamasında Ege Denizi'nde bulunan bir ticari geminin yardım çağrısı üzerine askeri birlikler ve sivil kuruluşlar ortaklaşa arama kurtarma harekatı gerçekleştirecek kurtarılan kazazedeler helikopter ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilecektir. Tatbikatın ikinci safhasında ise yine Ege Denizi üzerinde yardım sinyali gönderen bir uçağa yönelik bir harekat gerçekleştirilecek. Düşen uçaktan kurtarılanlar helikopterler tarafından Üçkuyular Feribot İskelesi’ne ardından da Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi’ne intikal ettirilecektir.”

8 Mayıs 2008 Perşembe günü yapılacak değerlendirme ile sona erecek tatbikata 1 fırkateyn, 5 helikopter, 2 korvet, 1 SAT timi, 2 nakliye uçağı, 4 F-16 avcı uçağı, 4 sahil güvenlik botu, 1 deniz ambulansı katılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!