Dena Derose Sings Jazz Standards

Güncelleme Tarihi:

Dena Derose Sings Jazz Standards
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 16:14

JC's
24.02.2011
21:00

NE KADAR:  Bar: 45,00 TL Masa: 56,00 TL
Haberin Devamı

Kariyeri boyunca 3 kez Grammy'e aday olan, lider olarak 6 albüm kaydeden, ve bu albümlerden "Another World" ve "I Can See Clearly Now" ile yılın en iyi albümü ve en iyi vocal caz albümü ödüllerini alan Dena DeRose, Washington City Paper tarafından "Shirley Horn'dan beri en yaratıcı ve iyi caz vocalist-piyanisti" olarak gösterilmiş. Vokal tekniğindeki ustalığı, piyano stilindeki akıcılık ile harmanlayan DeRose, hem sesi hem usta piyanistliği ile Garanti Caz Yeşili konserler serisi dahilinde İstanbul Jazz Center'da salonda bulunanlara gerçek bir caz deneyimi yaşatacak.

Derose'un müziğe olan yeteneği henüz 3 yaşında iken oyuncak orgu ile çaldığı melodilerin güzelliğinin annesi tarafından farkedilmesi ile olmuş. Çocukluğu boyunca klasik piyano eğitimi alan DeRose'un cazla ilişiği 17 yaşındayken bir grup ile Count Basie bestelerini yorumlamaya başlaması ile yakın tarihlere denk düşüyor. DeRose cazla tanışmasının ardından, o zamanlar Binghamton'daki tek caz eğitmeni olan Doug Beardsley ile çalışmaya başlamış ve bugüne değin Ray Brown, Clark Terry, Marian McPartland, Benny Golson, Ken Peplowski, Phil Woods, David 'Fathead' Newman, Rufus Reid, Mark Murphy ve Slide Hampton gibi caz dünyasının önemli bir çok ismi ile aynı sahneyi paylaşmıştır.

Bir çok caz festivalinin yanı sıra; New York'ta Blue Note, Smoke ve the Jazz Standard; Seattle'da Jazz, Wahington'da Kennedy Center, Tokyo'da Body and Soul ve Roma'da Alexander Platz gibi dünyanın sayılı caz kuluplerinde sahne alan DeRose'un hem vokalist hem piyanist olarak dehasından ve yeteneğinden New York Times, Downbeat, Jazz Times, LA Times, Seattle Times, Jazz Is, France's Jazz Hot, Italy's Ancona gibi önemli yayın organlarınca, defalarca övgüyle söz edilmiştir.

Müzisyen kimliğinin yanı sıra eğitimci kimliği ile de müzik dünyasında önemli bir yere sahip olan DeRose bu sıralar Graz'daki The University of Music and Dramatic Arts'ın caz departmanının başında olmasının yanı sıra; the Dave Brubeck Institute ve Berkeley Jazz School gibi sayılı dünyanın sayılı caz eğitim kurumlarında da workshop'lar vermeyi sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!