Demokrasi sadece seçim değildir

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi sadece seçim değildir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2013 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim’den yurt geneline yayılan gösterilere ilişkin, “Demokrasi sadece seçim demek değildir. İyi niyetli mesajlar alındı” dedi. Gül, dün basına kapalı yapılması planlanan Çankaya Köşkü’ndeki İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı kabulünü, son anda basına açtı ve şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

İŞARETLERİNİ HEPİNİZ GÖRDÜNÜZ

“Demokrasilerle, tabii ki seçimlerle, halkın iradesiyle, ülkeyi yönetenler ortaya çıkar. Ama demokrasi demek sadece seçim demek de değildir. Seçimlerin dışında da farklı görüşler, farklı durumlar, itirazlar varsa bunların da çeşitli yollarla dile getirilmesinden daha tabii de bir şey olamaz. Barışçı gösteriler de bunun bir parçasıdır. Bu anlamda son günlerdeki gelişmeleri bu çerçeve içerisinde görüyorum. İyi niyetli olarak verilen mesajların da alındığının bilinmesini isterim. Bunların muhakkak ki günü geldiğinde gereği de yapılacaktır. Zaten bunun işaretini de eminim ki hepiniz görüyorsunuz.

İLLEGAL ÖRGÜTLER ESİR ALMASIN

Bundan sonra dikkatli olmak gerektiğine inanıyorum. Hepimizin tecrübeleri şunu göstermektedir ki maalesef bu tip toplumsal olayların neticesinde, illegal örgütler devreye girerler ve onlar esir alırlar, çok yanlışlara sokarlar.
Buna hiç müsaade etmemek gerekir. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, herkes sağduyulu olmalı. Kurallara herkes uymalı ve itirazları görüşleri, varsa bunlar barışçı bir şekilde dile getirilmeli ki bunlar getirildi. Bundan sonra hiç kimsenin kabul etmeyeceği imajımızı zedeleyici davranışlara müsaade etmemek gerekir. Şunu da unutmayalım ki, bir ülkenin imajını yapmak kolay değildir. Hepimiz, Türkiye olarak, 10 yılda, didindik, uğraştık ve Türk ekonomisini, Türkiye’nin imajını içeride ve dışarıda çok üst noktalara taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda vermez. Hepimize zarar verir. Ülke hepimizindir ve ülkemize sahip çıkmamız gerekir.

Haberin Devamı

DEMOKRASİ TEST EDİLMİŞTİR

Bütün bu son üç-dört gündeki gösteriler yapılırken, Türkiye’nin demokrasisi de test edilmiştir. Demokratik olmayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan ülkelerde bu tip gösterilerin nasıl neticelendiğini, maliyetini, Ortadoğu’daki bazı ülkelerde olup bitenlere bakarsanız göreceksiniz. Türkiye’de ise bunlar, çok şükür, onarılmaz acılar tattırmadan neticelenmiştir. Bu saatten sonra artık hepimizin yapacağı şey sakin olmak, kurallara uymak ve neticede ülkemizin herhangi bir şekilde zarar görmesine fırsat vermemek olacaktır. Vatandaşlarımın büyük bir sağduyu içerisinde hareket edeceklerine inanıyorum ve verilen bütün iyi niyetli düşünceler okunmuştur, görülmüştür, not edilmiştir ve mesajlar da alınmıştır.”   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!