Demokrasi kültürümüz tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi kültürümüz tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği 1. Ulusal Kültür Kongresi, 3 ile 5 Kasım tarihleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Demokrasi Kültürü ve Globalleşme başlığı ile düzenlenen kongrede, ulusal kültürü etkileyen ve ulusal kültürün etkilediği faktörler tartışılacak. 1. Ulusal Kültür Kongresi'ne, Türkiye'den, aralarında Doğan Hızlan, Cevat Çapan, Demirtaş Ceyhun, Bozkurt Güvenç, Ercan Karakaş ve Murat Tuncay'ın da bulunduğu 33 bilim adamı, yazar ve gazetecinin yanısıra Fransa'dan Le Monde Diplomatique Gazetesi başyazarı Ignacio Ramonet de katılıyor.

Globalleşmenin Kültür Kimliği Üzerindeki Etkkileri, Medyanın ve Sanatın Kültür Kimliği Üzerindeki Etkileri, İkibin Yılına Girerken Kültür Varlıklarının Korunması, Din Kültür İlişkileri, Çevre Kültürü ve Etiği, Ahlak- Politika ve Kültür, Feodal Kültür Halk Kültürü ve Kent Kültürü gibi başlıklarla 34 bildirinin sunulacağı kongre, yazar ve iletişimci Hıfzı Topuz yönetiminde gerçekleşecek,

Kongre, Türkiye'nin kültürel sorunlarını tartışmanın yanısıra, kültürel demokrasi, demokrasi kültürü, siyasal kültür ve kültür planlaması konularında öneriler getirmeyi amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!