Demokrasi ışığının söndüğü ülkeler

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi ışığının söndüğü ülkeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 17:22

Çocuklar için eğitim, sağlık ve yaşam standartlarının artırılmasını amaçlayan hayır kuruluşu Barış Vakfı, bu yılın Başarısız Ülkeler Endeksi’ni yayımladı. 2005’ten beri yayımlanan ve savaş, yolsuzluk, yoksulluk, açlık ve hastalığın harap ettiği ülkeleri içeren endekste Somali son üç yıldır sonuncu sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

ÜMİTSİZLİĞİN KOL GEZDİĞİ ÜLKELER - FOTO ANALİZ

Endeks, 90 bin kamu kaynağı kullanılarak, 12 ölçüt kapsamında 177 ülke üzerinde hazırlandı. Ölçütler, insan hakları ihlalinden, ekonomik sorunlar, güvenlik eksiklikleri ve mülteci sorunu gibi toplumların en çok sıkıntı çektiği unsurlardan belirlendi.

Foreign Policy, endekste durumları en çıkmaza girmiş olan ilk 60 ülkeyi sunan bir analiz yayımladı. Listenin başı, yakın dönemde karıştıkları terör eylemleri, yolsuzluklar, iç çatışmalar ve insan hakları ihlalleriyle dünya basının gündeminden düşmeyen ülkelerden oluştu.

İçine düştükleri berbat yaşam şartları nedeniyle demokrasi ışığından tamamen kopan ülkelerin yanı sıra, son yıllarda modern yaşam standartlarına ulaşabilmek adına az çok ümit veren ülkelerde mevcut. Yine de, demokrasi için verilmesi gereken mücadele, birçoğu onlarca yıl iç savaş yaşayan ülkeler için belki yarım asır alabilecek gibi gözüküyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!