Demishevich: “Cinsel kimliğime hakaret etti”

Güncelleme Tarihi:

Demishevich: “Cinsel kimliğime hakaret etti”
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2014 19:28

Şişli’de evinin yanındaki boş arsaya köpeğinin tuvaletini yaptırdığı iddiasıyla Derya Tüzün’le mahkemelik olan ve ilk transseksüel televizyon muhabiri olarak tanınan Michelle Demishevich, “Şikâyetçi olduğum kadın, bana ‘kadın mısın erkek misin’ diyerek cinsel kimliğime yönelik hakarette bulundu” dedi.

Haberin Devamı

Demishevich’ten şikâyetçi olan Derya Tüzün de, “Sandalyeyle ona vurmadım. Beni iterek yere düşürdü. Ayrıca ben sanığa dönme, kadın mısın erkek misin belli değil diye tahrik oluşturacak şekilde bir şey söylemedim. Sadece terbiyesiz dedim” diye ifade verdi.

Michelle Demishevich’le (39) mahkemelik olduğu Derya Tüzün (40) aleyhinde geçen yıl İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi’nde karşılıklı “basit yaralama” suçundan birer yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede müşteki-şüpheli Michelle Demishevich’in iki yıl önce Şişli’de oturduğu evin yanındaki boş arsaya köpeğinin tuvaletini yaptırdığı sırada komşusu diğer müşteki-şüpheli Derya Tüzün tarafından uyarıldığı, bu nedenle taraflar arasında husumet oluştuğu anlatıldı. Köpek yüzünden önceden aralarında husumet oluşan tarafların, 30 Temmuz 2012 günü iftar sofrasından sandalye alıp birbirlerini darp ettikleri iddia edildi. Adli Tıp’tan alınan darp raporunda Michelle Demishevich’le Derya Tüzün’ün basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde birbirlerini yaraladıkları öne sürüldü.

“BEN DÖNME DEMEDİM”

Haberin Devamı

İstanbul 10.Sulh Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davaya müşteki-sanıklar Michelle Demishevich’le Derya Tüzün katıldı. Müşteki-sanık Derya Tüzün savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Tüzün, “Şikayetçi olduğum Demishevich, bana herhangi bir şeyle vurmadı. Sadece beni iterek yere düşürdü. Ben ise kendisine sandalyeyle falan vurmadım. Kendimi korumaya çalıştım. Benden şikâyetçi olduğu için ben de ondan şikayetçi oldum. Belediyeye ait olan benim evimin etrafındaki boş alanda köpeğini sürekli pislettirdiği için ben kendisini uyarmıştım. O uyarıyı dinlemedi. Tekrar aynı olay olunca ben bu sefer yine uyardım ve kendisine terbiyesiz deyince beni eliyle itekledi ve yere düşürdü. Ben iddia edildiği gibi kendisine dönme, kadın mısın erkek misin belli değil şeklinde tahrik edici bir şey söylemedim. Sadece terbiyesiz dedim” diye konuştu.

“CİNSEL KİMLİĞİME YÖNELİK BİR SALDIRI VAR”

Müşteki-sanık Michelle Demishevich de cinsel kimliği hakkında Derya Tüzün’ün hakarette bulunduğunu öne sürdü. Demishevich, “Cinsel kimliğime yönelik bir saldırı söz konusu. Bana kadın mısın erkek misin diyerek hakaret etmiştir. Bana hakaret eden kadın başörtülü. Benim başımın üstünde örtüm olmayabilir ama benim vicdanım var. Çünkü biz öldürülüyoruz hâkim bey. Biz polisin sistematik kötü davranışına maruz kalıyoruz” dedi. Tanık Zafer Argış da arkadaşı Demishevich’in olay günü saldırıya uğradığını, arkadaşının elinin yaralı olduğunu gördüğünü anlattı. Demishevich duruşma çıkışı yaptığı açıklamasında ise “Ortada transseksüel bir kimlik üzerinden bir nefret suçu var ortada. Transseksüellere saldırı var. Biz bunu mahkemede kayıtlara geçirebilmek için çok uğraş verdik. Bu dava devam edecek. Mahkeme bunu basit yaralama olarak görüyor. Şu an şiddetin mozaiklerini gördük. Ben ötekileştirilen, öteki bir kimliğe sahip olan birisi olarak adalet istiyorum” dedi.
Mahkeme karar duruşması için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!