Demiryolunda ölüm davası

Güncelleme Tarihi:

Demiryolunda ölüm davası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 11:54

SAMSUN’da 2009 yılında demiryolunda elele yürürken trenin çarpması sonucu 17 yaşındaki Volkan Akyasan’ın ölümü,kız arkadaşı 18 yaşındaki A.Ş.’in ile yaralanmasıyla ilgili makinistlerin yargılandığı davaya devam edildi.

Haberin Devamı

Kazadan yaralı kurtulan A.Ş. siren sesi duymadıklarını söylerken, makinistler siren çalıp frene bastıklarını ancak sarmaş dolaş yürüyen gençlerin sireni duymadıklarını öne sürdü.

2009 yılı Eylül ayında okul yerine sahile gezmeye giden iki arkadaşı ölüm ayırdı. A.Ş ile Volkan Akyasan birlikte sahilde gezdikten sonra dönerken, tren yolunda yürümeye başladı. Bu sırada Gelemen’e giden, makinistler 41 yaşındaki Nuri Ercan ve 45 yaşındaki Metin Karacan yönetimindeki yük treninin iki gence çarptı. Kazada Akyasan parçalanarak yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Şahin hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

SAVCILIK MAKİNİSTLERE DAVA AÇTI

Kazanın ardından soruşturma başlatan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı makinistlerin kusurlu olduklarını ileri sürerek Ercan ve yardımcısı Karacan hakkında ’1 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olmak’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

MAKİNİSTLER: SUÇUMUZ YOK

Devam eden duruşmada savunma yapan makinist Nuri Ercan, kazanın kendi hataları sonucunda meydana gelmediğini öne sürürek şöyle dedi:

"Okul üniformalı bir erkek ile bir kızın sarmaş dolaş halde raylara doğru geldiğini gördüm ve sireni çaldım. Bu sırada frene de bastım. Zaten tren yeni hareket etmiş ve fazla hızlı değildi. Ancak gençler siren sesini duymadı ve tren onlara çarptı."

Yardımcı makinist olan Metin Karacan’da arkadaşının savunmalarına katılarak beraatini istedi.

TANIKLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Kazadan sonra ayaklarında kırıklar oluştuğu için yürüyemeyen ve duruşmaya da tekerlekli sandalye ile gelen A.Ş. ise, sanıkların siren çalmadıklarını ileri sürerek şikayetçi olduğunu söyledi. Genç kız şöyle dedi:

"Sanıkların söylediği gibi sarmaş dolaş değildik. Sadece el ele yürüyorduk. Su almak için raylardan karşıya geçmek istedik. Biz bu şekilde yürürken, birileri arkamızdan ıslık çalıyordu. Ne trenin fren sesini, ne de siren sesini duymadım. Çalmış olsaydı mutlaka duyardık ve bu kaza olmazdı. Hatta ben rayların üzerinde yaralı halde hareketsiz yatarken, tren bir kez daha çalıştı. Ben bağırmaya başlayınca trenin yanında bulunan bir kişi makinistleri uyararak hareket etmesini engelledi. Her iki sanıktan da şikayetçiyim."

Duruşmada dinlenen tanıklardan bazıları trenin siren çalıp fren yaptığını söylerken, bazı tanıklar ise siren sesi duymadıklarını belirtti. Mahkeme, gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!