Demirtaş: TRT yakında ismini değiştirir

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: TRT yakında ismini değiştirir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 12:58

BDP lideri Selahattin Demirtaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken TRT’yi eleştirdi. İşte Demirtaş’ın açıklamaları:

Haberin Devamı

"Doğal afet felaketler sonrasında mağduriyetlerin giderilmesi açısından devleti zorlayan yasalar varsa biz bunlara da destek olmaya hazırız. Fatura yoksullara çıkabiliyor. Ölenlerin yakınlara baş sağlığı diliyorum.

TRT, Meclis TV grup toplantılarını artık canlı yayınlamıyor. Zaten Parti çalışmalarının çoğu sansürlenmiş durumda. Kim kimden neden korkuyor, ne saklıyorlar açıkça tartışmak lazım. Komisyon çalışmalarından, kulis konuşmalarına kadar canlı yayınlanması taraftarıyız

Halkın bunları izleme hakkı vardır. TRT kamu yayına yapması gerekirken hükümetin emir komutasında olmasında bir yana bırakalım. Parlamentonun sesini kısmaya çalışıyor.

Meclis başkanını buna sesi çıkmıyor. TRT’yi bir ziyaret edin bakalım AKP genel merkezine mi girdiniz TRT’yi mi girdiniz ayırt edemezsiniz. TRT yakında ismini de değiştirir bundan çekinmezler.

Haberin Devamı

AKP yanlılığı yapıyorlar. Bütün gün AKP propagandasını yapıyorlar. Program yapıyorlar. Milyonlarca dolar yapım ücreti alıyorlar. Bu da yetmiyor bir de AKP’nin özel TV kanalları var. AKP yağcılığı yapmak için yayın yapan kanallar var. AKP’nin denetimine girmeyen kanal kalmadı nerdeyse. Diğerlerine de sansür yaptırıyorlar. Çünkü başlarına ne geleceğini biliyorlar.

Zaten hepsi senin emrine girmişken Meclis TV’den ne istiyorsun. BDP’den rahatsızlar çünkü. Sabahtan akşama kadar AKP poh pohlanmasını izliyoruz. Bu zihniyet sansür zihniyetidir.

Düşüncelerimizi, sesimizi kesmek istiyorlar. Bu sansürün ensesindeyiz. Meclis toplantılarında arkadaşlarımız bu işin peşini bırakmayacak. TRT’ye vergi alırken BDP’den para almayacağız diyor musun demiyorsun. Neden o zaman BDP’nin sesini kısıyorsunuz. Onurun varsa itiraf et, AKP yanlısı değiliz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!