Demirtaş tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2008 07:00

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, sahte çürük raporu davasında yargılanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş ve 52 kişinin tahliyesine karar verdi.

Dünkü duruşmada ifade veren bazı yükümlü sanıklar, "askerliğe elverişsiz raporu almak gibi bir kastlarının olmadığını" ileri sürdü. Suçsuz olduklarını savunan yükümlü sanıklar, tahliye talebinde bulundu. Savcı iştirak suçundan yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Savcı, mahkemede sorgu ve savunmaları tespit edilen sanıkların ise tahliye edilmeleri konusunda takdirin mahkemeye ait olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı, Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçundan yargılanan ve mahkeme huzurunda sorgu ve ifadeleri tespit edilen 52 yükümlü sanığın tahliyelerine karar verildiğini açıkladı. Erdem, bu kişilerin duruşmalardan vareste tutulmalarının kararlaştırıldığını söyledi.

DEMİRTAŞ İFADE VERMEDİ

Demirtaş, duruşmada "Mahkemenizin üyelerinin şahsıma yönelik bir tutumu ve benim de mahkemeye karşı tutumumun olmamasına karşın, sivil bir yurttaş olarak askeri mahkemede yargılanmayı adil bulmadığım için ifade vermeyeceğim" dedi. Savcı da "Kamu adına, sanıkların arasında bulunmasından üzüntü duyduğumuz tek kişi Nurettin Demirtaş’tır" dedi. Tekrar söz isteyen Demirtaş, "Aslında biz Sayın Savcım ile aynı odada iken daha iyi anlaşıyoruz. Ben kendisine nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz politikacıların konuşacağı yerler mahkemeler değildir" dedi. Savcı Üçok, bunun üzerine, "Demirtaş, bizce de en centilmen sanıklardandır. Biz de kendisine teşekkür ederiz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!