Demirtaş: "Sıradan bir olay değil"

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Sıradan bir olay değil
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 17:15

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasının sıradan bir olay olmadığını belirterek, "Hükümet bir taşla bir kaç kuş vurmaya çalışıyor. Derin yapılardan hesap sorarken, kendi derin yapısını oluşturuyor" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Emekli orgeneral Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuğ’un tutuklanmasını deÄŸerlendiren BDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, eski bir Genelkurmay BaÅŸkanı’nın ilk defa tutuklanıyor olması sıradan bir geliÅŸme olmadığını belirtti.Â

"Makamı ne olursa olsun suç işleyenlerden adil bir yargılama ile hesap sorulması da elbetteki gereklidir. Fakat bütün bunlar iktidarın siyasi amaçları ve çıkarları içinde kullanılamaz" diyen Demirtaş, emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un özellikle bölgede görev yaptığı yıllarda köy yakmalar ve faili meçhul cinayetlerin yaygın olduğunu, dolayısıyla o dönemde o suçlarla ilgili sorumluluğunun da soruşturulması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Demirtaş şöyle konuştu:

FAİLİ MEÇHUL KURBANLARI İÇİN DE BAŞVURU YAPILMALI

"Fakat, Savcıların elinde yıllardan beri İlker Başbuğ ile ilgili bu bilgiler olmasına rağmen konunun bekletildiğini, Uludere katliamından bir hafta sonra hayata geçirilmesi de dikkate değerdir. Hükümet, bütün bu süreçleri kendisi yönetiyor. Biz bütün derin yapılardan hesap sorulmasını destekleriz ama, hükümet bir taşla bir kaç kuş vurmaya çalışıyor. Derin yapılardan hesap sorarken, kendi derin yapısını oluşturuyor. Ayrıca iddianameyi hazırlayan savcılara özellikle bölgede köyü yakılan ve faili meçhul cinayetlerin kurban gidenlerin gidip başvuru yapması gerekir, davaya müdahil olmaları ve savcının bunları da soruşturmaya dahil etmesi gerekir. Özellikle Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Alaca köyünden kaybedilen ve sonra kemikleri bulunun köylülerin bu davaya müdahil olması gerekir. Savcıda soruşturdmayı genişletmelidir."

BDP lideri Demirtaş, "Gerçekten diyelim ki bir terör örgütü kurup yönetmişse bunun bir örgütünün de olması lazımdır. Örgütü açığa çıkartılması gerekir. Bir de hem Genelkurmay başkanlığı, hem terör örgütü yöneticiliği yapmısşa Genelkurmay başkanlığı döneminde yaptığı bütün faliyetlerin sorgulanması gerekir ve meşruyetinin tartışılması gerekir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!