Demirtaş: Kürtler için de ulus devlet inşaa etmek çözüm değil

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Kürtler için de ulus devlet inşaa etmek çözüm değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 11:22

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter mesajında, demokratik toplumsal düzen oluşturmak için yeni ulus devletler inşaa etmenin çözüm olmadığını ve bu durumun Kürtler için de geçerli olduğunu savundu.

Haberin Devamı

 

Demirtaş, "Ulus devleti çözum olarak görmek, havuzun dibinde boğulmak üzereyken bir bardak su içmeye çalışmak gibidir. Oysa senin ihtiyacın su değil, oksijendir. Havuzdan çıkıp nefes alman gerekir. Ulus devleti azaltıp, toplumsal özgürlüğü çogaltman gerekir" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ulus devletler ile ilgili görüşlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter’de paylaştı. Demirtaş, demokratik bir toplumsal düzen oluşturmak için yeni ulus devletler inşaa etmenin çözü olmadığını ve bunun Kürtler içinde geçerli olduğunu anlatırken şunları yazdı:

"Ulus devleti çözum olarak görmek, havuzun dibinde boğulmak üzereyken bir bardak su içmeye çalışmak gibidir. Oysa senin ihtiyacın su değil, oksijendir. Havuzdan çıkıp nefes almak gerekir. Ulus devleti azaltıp, toplumsal özgürlüğü çogaltmak gerekir. Bu nedenle devlet talebi, toplumsal ve köklü bir demokrasi talebinden daha ileri bir talep değildir.

Haberin Devamı

Devlet denen aygıtın Kürtler ya da Türkler’in denetiminde olması durumu degiştirmez. Aygıtın kendisi baskıya dayalıdır. Bu nedenle aslolan devlet değil, demokrasidir. Demokratik özerklik, devleti frenleyen, toplumsal demokrasiye şans tanıyan idari modeldir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu haliyle Türk’e de Kürt’e de sadece zulum ve baskı üretebilir. Devletin demokratiklesmesi herkesin yararınadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!