Demirtaş Ceyhun'a son veda

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş Ceyhuna son veda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 18:39

Edebiyatçı yazar Demirtaş Ceyhun, ailesi, yakınları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Tedavi gördüğü hastanede zatürre hastalığından dolayı hayatını kaybeden Ceyhun için Teşvikiye Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı.
Cenaze namazına Demirtaş Ceyhun'un ailesi ve yakınlarının yanısıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Sekreteri Mustafa Özyürek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek, Kemal Alemdaroğlu, yazar Adalet Ağaoğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ile Ataol Behramoğlu, Yalvaç Ural, Bedri Baykam, İlyas Salman, Kadir İnanır, Kadir İnanır, Nejat Yavaşoğulları, Rutkay Aziz, Hıfzı Topuz, İzzet Günay, Ali Özgentürk ve Zeki Ökten'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yazar ve sanatçı katıldı.
Demirtaş Ceyhun'un eşi Günöz Ceyhun duygularını şöyle dile getirdi: "Çok değerli bir eş ve bir babaydı. Çağının çok ötesinde bir yazardı. Yeterince anlaşılamadığına inanıyorum." Ceyhun'un oğlu, Avrupa Parlamentosu Belçika Milletvekili Ozan Ceyhun da "Babam sadece bizim babamız değil, aynı zamanda Türkiye'nin büyük bir değeriydi. Tüm dostlarına yanında oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Ertuğrul Günay da, Ceyhun'un çok önemli bir isim olduğunu belirterek, "Bir süreden beri hastaydı, rahatsızdı. Ben de sevgili arkadaşım Ozan Ceyhun ile birlikte yakın takip etmeye, şifa bulmasını umut ederek yardımcı olmaya çalıştım. Ama ne yazık ki sevgili Demirtaş Ceyhun'u yitirdik. Bizim kuşağımız aşağı yukarı onun yazdıklarını okumakla yetişti, büyüdü. Büyük isimler, büyük yazarlar ölmez, sadece aramızdan ayrılırlar. Rahmet dileklerimle ailesine, yakınlarına, milletimize sabır dileklerimle kendisini selamlıyorum. Aziz anısı önünde bugün buraya son görevimizi yapmaya geldik" diye konuştu. Yazar Adalet Ağaoğlu da, "Ceyhun'un gidişi inanılır gibi değil gerçekten. Çünkü bir an bile kendinden şikayet etmemiştir. Düşünce özgürlüğü peşinde Aziz Nesin ve Demirtaş Ceyhun ile birlikte hep koştuk. İçi dışı birdi Demirtaş Ceyhun'un. Bu çok önemli bir özellik" dedi. Sanatçı Tarık Akan da Ceyhun'un çok önemli bir düşün adamı, sanatçı, demokrat, çağdaş ve uygar bir beyin olduğunu kaydederek, "Bu kadar önemli bir aydının cenazesinde ülkenin çok önemli insanlarını görmek isterdim. Ama idareciler aydınlara nasıl bakıyor ortadadır. Böyle çağdaş insanları bulmak, yetiştirmek gerçekten çok zor. Var olanlar da bir şekilde eksiliyor, kayboluyor" diye konuştu.

Öte yandan Ceyhun'un vefatına ilişkin duygularını dile getiren İstanbul Üniversitesi eski rektörü ve Ergenekon davası tutuksuz sanığı Kemal Alemdaroğlu, Ergenekon davasının ilk iddianamesinin görüleceği ve savunmasını yapacağı 3 Ağustos Pazartesi günkü duruşma hatırlatılınca, "Pazartesi göreve devam" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!