Demirtaş: Bizim için Ergenekon'un başısın

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Bizim için Ergenekonun başısın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 11:07

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) eski Genel Başkanı, Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, "AKP’nin ergenekonu gece baskınlarıyla ev baskınlarıyla alanlarda meydanlarda gençlere kadınlara çocuklara operasyonlar yapmıyorlar mı? Sen çevrendeki bir grup AKP’li için dünya nimeti olabilirsin. Ama bizim için ergenekonun başısın" dedi.

BDP’nin desteklediği Bağımsız Miletvekili adayı Demirtaş, BDP Hakkari il örgütü tarafından Merzan Mahallesi’ndeki toprak sahada düzenlenen yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı ’Seçim şenliğine’ katıldı. Şenlik öncesi konuşma yapan Demirtaş, AK Parti ve Başbakan Erdoğan’ı sert dille eleştiren Demirtaş, şöyle dedi:

"Bizim üstümüze gelmediniz mi? Meclis’te, meydanlarda her taraftan katliam, baskı politikası, tutuklama politikası hep birlikte yapmadınız mı? CHP, MHP buna destek vermedi mi? Derin devlet, kontrgerilla şiddeti, bu topraklarda yaşatan destek veren bu zihniyet değil midir? Bunlar değil midir? Hakkari’de AKP’nin derin devleti faaliyette değil midir? AKP’nin Ergenekon’u gece, ev baskınlarıyla alanlarda meydanlarda gençlere kadınlara çocuklara operasyonlar yapmıyorlar mı?" dedi. İsim vermeden eleştirilerini sürdüren Demirtaş şöyle konuştu:

"Sen çevrendeki bir grup AKP’li için dünya nimeti olabilirsin. Ama bizim için Erkenekon’un, bizim için derin devletin başısın. Önünde bir fırsat var. Aksi taktirde bu topraklardan göreceğin değer işte Hakkari Meydanı’nda gördüğün değer kadardir. ’BDP’dir nedir ? Onun bir başkanı mı var nedir?’ diyor. Burada Hakkarililer’e de; ’Ya tek dil, tek milleti kabul edersiniz. Ya da gidersiniz’ dedin Hakkarililer’e söylemedi mi bunu? Biz; ’İki dilli yaşam’ dedik. Başbakan bize hakaret etmedi mi? Allah seni bildiği gibi yapsın."

Demirtaş’ın da katıldığı seçim senliğinde sanatçı İlkay Akkaya ise Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi. Yerel sanatçıların da sahneye çıktığı konser, gece geç saatlere kadar sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!