Demirel'den krize karşı dua çaÄŸrısı

Güncelleme Tarihi:

Demirelden krize karşı dua çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 14:52

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye`nin içinde bulunduğu sıkıntıların, ekonomi yeniden işler hale getirilerek çözülebileceğini söyledi. Demirel, "Böyle Türkiye olamaz. Dua edelim ki, Türkiye bu krizi bir an evvel aşsın" dedi.

Haberin Devamı

Demirel, Güniz Sokak`taki konutunda, Özel Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Serdar Demirhan ve beraberindeki dernek yöneticilerini kabul etti.

Demirhan, yaşanan ekonomik krizle 5 bine yakın basın sektörü çalışanının işsiz kaldığını, aileleriyle birlikte yaklaşık 20 bin kişinin mağdur olduğunu anlattı. İşten çıkartılanların iş bulma olanağının da bulunmadığını vurgulayan Demirhan, özlük haklarının güvenceye alınmasını istediklerini belirtti.

Dernek olarak ``Medyanın En İyileri`` konulu internette bir yarışma düzenlediklerini, bu yarışmanın 12 Ocak 2002 tarihinde sonuçlanacağını bildiren Demirhan, Demirel`i törene davet etti. Demirel de herhangi bir programı olmaması halinde törene katılacağını bildirdi.

KÖTÜMSER OLMAYALIM

Türkiye`nin yaşadığı krizin, başlangıçta ``mali kriz`` şeklindeyken durdurulamadığı, sıkıntının giderek ekonomik ve sosyal krize dönüştüğü görüşünü dile getiren Demirel, bugünkü duruma bakılarak, gelecek için kötümser olunmaması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Ekonomik krizden medyanın da etkilenmesinin üzücü olduğunu kaydeden Demirel, 15 bin fabrikanın kapandığını, ekonominin yüzde 10 daraldığını ve 1 milyon 200 bin kişinin işsiz kaldığını anlattı. Demirel, ``Türkiye`nin her şeyden önde gelen problemi budur`` dedi.

Demirel, bunalıma, işten atılan 1 milyon 200 bin kişinin neden olmadığını, 21 milyon çalışandan yaklaşık yüzde 12`sinin krizle işsiz kaldığını ifade ederek, bu durumun Türkiye`nin uzunca süredir karşılaştığı en vahim olay olduğunu söyledi.

``Bunun çaresi ekonominin yeniden işler hale gelmesidir`` diyen Demirel, ekonominin iyi olmaması halinde ödemelerin de yapılamayacağını belirtti. Demirel, ``Dua edelim ki, Türkiye bu krizi bir an evvel aşsın`` diye konuştu.

BÖYLE BİR TÜRKİYE OLAMAZ

Türkiye`de gazetelerin toplam tirajlarının 1 milyona düştüğünü de belirten Demirel, diğer ülkelerde sadece bir gazetenin tirajının bir milyon olduğunu söyledi. Demirel, ``Böyle bir Türkiye olamaz. İnsanlarını işten çıkaran bir Türkiye olamaz. Bunu kabul edemeyiz. Ülkenin bu duruma düşmüş olmasındkalade üzüntü duyuyorum`` diye konuştu.

Haberin Devamı

Demirel, makul bir süre içinde Türkiye`nin içinde bulunduğu durumdan çıkmasını dilediğini ve bu durumdan çıkabileceğini ifade etti. Demirel, bu  durumun devam edemeyeceğini, sorunları aşmak için ülkenin geleceğine olan güvenin yitirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Süleyman Demirel, konuÅŸmasının ardından dernek yöneticilerince getirilen dizüstü bilgisayardan, ``Medyanın En Ä°yileri`` yarışmasına internet baÄŸlantısı saÄŸlanamadığı için temsili olarak oy kullandı.Â
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!