Demirel, veda turlarına çıktı

Güncelleme Tarihi:

Demirel, veda turlarına çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Görevini üç sonra Ahmet Necdet Sezer'e devretmeye hazırlanan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün veda turlarına çıktı.

ÖNCE TBMM'YE

Demirel, bu sabah ayrıca TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'u ziyaret ederek veda etti. Cumhurbaşkanı Demirel, saat 9.25'de geldiği Meclis'te, Akbulut tarafından askeri törenle karşılandıktan sonra TBMM Başkanı'nın makamına geçti.

SONRA BAKANLAR KURULU'NA

Cumhurbaşkanı, TBMM'nin ardından Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinde bulundu. Başbakan Ecevit, saat 09.55'te Başbakanlık Merkez Binası'na gelen Demirel'i merdivenlerde karşıladı. Gazetecilerin isteği üzerine iki kez tokalaşan Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Ecevit, daha sonra Başbakanlık makamına geçtiler.

Cumhurbaşkanı, 35 dakika süren görüşmenin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti.

Demirel, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 57.hükümetin başarılarından övgüyle sözederek, ``Sizlerle rahat çalıştım. Birbirimizi anladık'' dedi. 49.hükümetin başbakanı olarak görevi bıraktıktan sonra sekiz hükümet onayladığını, bunun da siyasetteki çalkantıyı gösterdiğini kaydeden Demirel, ``Ancak 57.hükümeti onaylamamdan sonra hükümetin ve Parlamento'nun başarılı çalışmaları bu yöndeki menfi düyünceleri ortadan kaldırdı'' dedi. Hükümetin başarılı çalışmalarıyla büyük mesafe aldığını ve `moral atmosfer' meydana getirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, ``Sizi tebrik ve takdir ediyorum'' diye konuştu. Hükümetin büyük sıkıntılarla karşılaştığını ancak bunları sabır ve dirayetle aştığını vurgulayan Demirel, Demirel, Türkiye'nin önündeki birinci mesele deprem olduğuna dikkati çekerek, ``Kasım ayına kadar depremin yaraları sarılmalıdır'' diye konuştu. 2000'li yıllara girerken devletin bütün kurumlarıyla ayakta olduğunu ifade eden Demirel, Cumhurbaşkanı olarak hükümetin dikkatine getirmek istediği konuları Salı günü ileteceğini bildirdi.

Başbakan Ecevit de Bakanlar Kurulu'nda yaptığı konuşmada Demirel'in veda ziyaretinin kendilerini onurlandırdığını belirterek, ``Bölgemizde barışın güvencesi durumuna geldiniz. Somut önerilerinizden ve birikimlerinizden yararlandık. Bundan sonra da yararlanmayı görev bileceğiz'' dedi.

ECEVİT VE BAKANLAR YOLCU ETTİ

Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında saat 10.35'de Başbakanlık Merkez Binada başlayan toplantı, saat 11.00 sıralarında sona erdi. Demirel'i Başbakanlık'tan Ecevit ile Bakanlar Kurulu üyeleri uğurladılar. Uğurlama sırasında bakanlar merdivende beklerken Ecevit Cumhurbaşkanı'nı makam otomobiline kadar yolcu etti.

SON CUMA'YI MUHAFIZ ALAYI'NDA KILDI

Cumhurbaşkanı, Genelkurmay'ın ardından Çankaya Köşkü'ne dönerek 12.30'da Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ı kabul ederek 15 dadika görüştü. Demirel, Cumhurbaşkanı olarak son Cuma namazını da Çankaya Köşkü içindeki Muhafız Alayı Camisi'nde kıldı.

SON VEDA GENELKURMAY'A

Demirel bugün ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Demirel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu tarafından askeri törenle karşılanırken, Karargah binasının gönderine Cumhurbaşkanlığı forsu çekildi. Karşılamada, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral İlhami Erdil, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ergin Celasin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir de hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!