Demirel: Türk Kurultayı siyasi deÄŸil

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Türk Kurultayı siyasi değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 11:18

Demirel, MHP'li Çay'ı koltuğundan eden Türk Kurultayı için "Hiç yapılmasa daha mı iyi olurdu?" diye sordu.

Haberin Devamı

Ulusal Tarım Kongresi`nin ikinci gününde bir konuşma yapmak için ATO`ya gelen 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, basın mensuplarının ``sponsoru olduğunuz Türk Kurultayı`ndan sonra, Devlet Bakanı Abdulhaluk Mehmet Çay görevden alındı. Bunu nasıl değirlendiriyorsunuz`` sorusu üzerine, şunları söyledi:

``Ben sponsor değildim. Ben bu vakfın onursal başkanıyım. Yani sekiz tane kurultayda ben varım. Hepsi benim himayemde ve benim inisiyatifimde yapılmıştır. 9`uncusunda da ben varım. Çünkü benim görevim onursal başkan olarak bu...Sonra kurultay bir siyasi partinin tertiplediği bir olay da değildir. Çünkü Türk dünyası, bir siyasi partiye ait değildir. Nitekim kurultayda Türkiye`nin her kesiminden insan vardı. Türk dünyasının her kesiminden davetli vardı.``

Haberin Devamı

Gazetecilerin, Çay`ın görevden alınmasına dönük ``adil mi olmuştur`` şeklindeki sorusuna da Demirel, bunları kendisi dışında tartışacak kişiler bulunduğunu, kendisini ilgilendiren kısmın ise kurultayın yapılmış olması olduğunu söyledi.

Demirel, ``Bu kurultayın yapılmış olmasından şikayeti olan var mı Türkiye`de? Yapılmasa daha mi iyi olurdu? Böyle değerlendirilmesi gerek`` diye konuştu.
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!