Demirel Menderes'i ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Demirel Menderesi ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2002 14:33

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DYP İstanbul Milletvekili Aydın Menderes'i, TBMM Lojmanları'ndaki evinde ziyaret etti. Bu sürpriz ziyarette, gazeteciler her iki siyasiye de Bayar'ı sordu. Demirel Bayar konusuna girmemeye özen gösterirken Menderes, "Sağın adresi DYP'dir" dedi.

Haberin Devamı

Demirel, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Menderes ile zaman zaman biraraya geldiklerini, fikir alışverişinde bulunduklarını ve ülke sorunlarını konuştuklarını söyledi.

"Bugün de yine onu yapacağız" diyen Demirel, ülke sorunları üzerinde duracaklarını belirtti. Demirel, sohbet için geldiğini söyledi. Demirel ve Menderes görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirel ve Menderes, gazetecilerin sorularını da yanıtladılar.

Demirel, görüşmede ön plana çıkacak ülke sorunlarının hangileri olduğunun sorulması üzerine, Türkiye'nin en ücra köşesine kadar çekilen sıkıntıların yaygın halde olduğunu söyledi. Bu sıkıntıların her taraftan duyulacak şikayetler haline geldiğini belirten Demirel, yoksulluk, çaresizlik, işsizlik ve hayat pahalılığına değindi. Demirel, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Tabii bu şikayetler, duyana kolaylıkla intikal eden şeylerdir. Duymak lazımdır. Pek çok insan işsiz kalmıştır. Gencecik insanların işsiz kalması herkesi rahatsız etmektedir. Ülkenin bu durumların içinden çıkması lazım."

BAYAR ELEŞTİRİLERİNE DE TARTIŞMASINA DA KATILMAM

Demirel, "Bu sorunların sorumlusu kim?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bu sorunlara, kim çare bulacak desen daha iyi. Sorumlusu filandır dersek güzel bir tartışma olur ama sadece ondan ibaret kalır. Bunlara kim çare bulacaktır. Bir defa söylediğim şeylerin hiçbiri çaresiz değildir. Her zaman yoksulluk, işsizlik şikayetleri vardır. Yalnız bugün halkın yüzü gülmüyor. Çareyi kim bulacaktır? Herhalde çareyi sihirli adamlarda, sihirli reçetelerde aramayacaktır millet. Çareyi, millet kendisi bulacak. Yapamayan gider, yapabilen gelir. Yapılacak iş bellidir. Yapılacak iş, ülkenin memnun olacağı bir yönetimi işin başına getirmektir."

Bir gazetecinin, "Ne zaman?" sorusu üzerine Demirel, "Yarın, bugün desem olmaz... Yarın sabahleyin..." karşılığını verdi.

"Mehmet Ali Bayar ve DTP yapan olacak mıdır?" sorusunu da Demirel, "Ona millet karar verir" şeklinde yanıtladı.

Demirel, "Ne zaman siyasete gireceği" konusundaki bir soruyu yanıtlarken de "Ben, siyaset üstüyüm. Parti siyasetinin içinde değilim. Güncel siyasetin içinde değilim. Ben, sadece ülke sorunlarıyla meşgulüm" dedi.

Haberin Devamı

Demirel, Mehmet Ali Bayar'a yönelik eleştirilere katılıp katılmadığının sorulması üzerine de "Katılmıyorum. Beni o tartışmanın içine çekmeyin. Ben şimdi söylemeye başlarsam çok söylerim. O tartışmaya katılmıyorum. Eleştirilere de katılmıyorum" diye konuştu.

SAĞIN ADRESİ DYP'DİR

Aydın Menderes ise Mehmet Ali Bayar'ı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, merkez sağda pek çok arayış ve girişimin bulunduğunu söyledi. Bunu normal karşıladığını belirten Menderes, vatandaşın çok mustarip olduğunu ifade etti. Menderes, şöyle konuştu:

"Bir hükümet gelmiş, gitmiyor. Yolun ortasına adam TIR'ı çekmiş, 'git' gitmiyor. 'Bırak biz çekelim' ona da imkan vermiyor. Türkiye'nin yolu kapatılmıştır. Böyle bir dönemde arayışlar olmasaydı bence bu, üzüntü verici olurdu. Kendisine başarılar dilerim. Ancak Türkiye'nin arzu ettiği Demokrat Parti'nin ve Adalet Partisi'nin meşalesini, Doğru Yol Partisi'nin ve belirli bir dönem ANAP'ın bu ülkedeki icraatlarını yenileyebilecek, merkez sağda son 20 yılda yetişmiş politikacıların hepsinin millete hizmet etme imkanı bulduğu, özellikle ANAP'ın dışında merkez sağdaki birlik ve beraberlik... Bana nerede diye soracak olursanız Doğru Yol Partisi'nde organik bir birleşme olabilir. Seçim ittifakı olabilir. Buna, her türlü insan da katkıda bulunur. Yeniden ülkede kalkınmayı başlatacak, refahı, milletin mutluluğunu, kendi meselesi sayacak, vicdan sahibi, dürüst bir iktidara, hükümete ihtiyaç vardır. Bu kadrolarda yer alacak pek çok insan var. Sayın Bayar da bunlardan biri. Neresinde ve hangi şekilde yer alacağını, şu anda hiç kimse kestiremez. Ancak ben şahsen, sayın Hüsnü Doğan, Tantan, Muhsin Yazıcıoğlu, İlhan Kesici, Besim Tibuk'a kadar, merkez sağda yetişmiş insanların bir hayırlı vesile ile Kırat'ın yanında, Kırat'la birlikte Demokrat Parti'nin Adalet Partisi'nin felsefesini yerine getirip milli ve manevi değerlerimize bağlı, demokrasi içinde kalkınma ve refahı gerçekleştirecek bir harekete ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Siyasetin içinde bulunan herkesi de teşvik etmek lazım. Ekonomide olduğu gibi siyasette de rekabet iyidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!