Demirel: Güvensizlik oyu yoksa Topçu düşmez

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Güvensizlik oyu yoksa Topçu düşmez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, 4 günlük Oman ve Birleşik Arap Emirlikler gezisinde, Türkiye'nin Suriye'yi tehdit ettiği yolunda sorulara muhatap oldu. Demirel BAE Şeyhi Zayed Al Nahayan'a, ‘‘Türkiye barış istiyor. Suriye ile kuvvet kullanmayı gerektiren bir durum olsa, İsrail veya başka ülkenin ittifakını aramak Türkiye'nin şanından değil. Türk ordusu kuvvetlidir’’ dedi. Demirel, Ankara'ya dönerken de uçakta iç politikaya yönelik soruları şöyle yanıtladı:

TOPÇU'NUN İSTİFASI

Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu'nun istifası gerekmez. Eski köye yeni adet koymayın. Anayasa var. Güvensizlik oyu olursa bakan düşer. Yoksa devam eder. Ama güvensizlik oyu yoksa bakan düşmez. Devam edip etmeyeceği kendisinin ve hükümetin bileceği. İş siyasidir.

HÜKÜMETİN 37 DİŞİ

Hükümetin yara aldığını söylemem. Benim başımdan çok geçti. Bundan sonraki kısım önemli. Bakan düşerse hükümetin 37 dişinden biri boş kalır. Hükümet dişçiye gider, kendine yeni diş katar. Ama prestij sorunu yaparsa istifa eder.

BAŞBAKAN HAKLI

Başbakan, hükümet başkanı. Gensoruyu kendine kabul ederse öyle düşünmekte haklı. Hükümet ortaya bir program koydu. Gerçekleştirmeye çalışıyor.

SEÇİMLER

Sayım olmadan seçim olmaz denmişti. Sayım oldu. Yani Aralık'ta seçim diyenlere bu denmişti. Bundan sonrası parlamentonun bileceği iş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!