Demirel: Cumhuriyetin 75. yılı çok parlak kutlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Demirel: Cumhuriyetin 75. yılı çok parlak kutlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Demirel, gelecek yıl 75'inci yılına girecek Cumhuriyet'in, ‘‘Çok parlak kutlanması gerektiğini'' belirtti. Demirel, dün Çankaya Köşkü'nde yapılan Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı Danışma ve Eşgüdüm Kurulları Toplantısı'nı açışta, ‘‘Bu, 75 yılın tecrübelerini, toplumsal hedeflerini, sloganlarını gelecek nesillere maletmek bakımından fevkalade önemlidir'' dedi. Toplantıda, 75'inci yıldönümü kutlama çalışmalarında proje öncelikleri ve bu projelerini kaynaklarının sağlanması konusunda kurulun eğilimi belirlenecek. Cumhuriyet'in 75'inci yıldönümünün çok parlak kutlanması gerektiğini kaydeden Demirel, şöyle konuştu:

‘‘Bunları şimdi tartışacağız. Bundan sonraki kısımlarında bu iş nasıl götürülecektir. Fikir alış-verişinde bulunacağız. Az zaman kalmıştır. Hiçbir şey yapmamaktansa bir seleksiyon yapmak belki gerekecektir. Sponsor da bulmak gerekebilir. Devlet ne yapacaktır. Bu hususları ayrıca konuşacağız.''

Sekreterya adına Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli de kutlama projeleri ile ilgili bilgi verdi. Cumhuriyet'in bugüne kadar 10'uncu yılında layıkıyla kutlandığını bildiren Tekeli, ‘‘75'inci yıldönüm kutlamalarının iddialı kutlama olması gerekir'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!