Demirel araziye uydu

Güncelleme Tarihi:

Demirel araziye uydu
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, kendisini siyasete Cumhurbaşkanı Demirel'in soktuğunu belirterek, ‘‘Benim siyasete girmem için çok uğraştı. Hep beynimi yıkadı. Ama daha sonra demokrasiyi kendisi bir tarafa bıraktı’’ dedi.

Çiller, ‘Çankaya’nın başındaki adam' nitelemesiyle eleştirdiği Demirel için ‘‘O araziye uyuyor’’ diye konuştu.

Çiller, dün DYP muhabirlerinin verdiği yemeğe katıldı. Demirel'in demokrasi kahramanlığını bir kenara bıraktığını öne süren Çiller, ‘‘Demirel benim gibi net bir şekilde kavga etmiyor’’ diyerek, şöyle devam etti:

‘‘O bir demokrasi kahramanıydı. Ben onu hep öyle görmüştüm. 2 yıl boyunca, yasaklı olduğu dönemde demokrasi mücadelesi yapmam için benimle konuşurdu. Ama demokrasiyi kendisi bir kenara bıraktı. O hep doğrudan mücadele etmek yerine araziye uydu. DYP'nin Genel Başkanı olmak çok zordur. Bu hep böyle olmuştur ve ateşten gömlek giymeye benzer.’’

DYP'nin istese mevcut iktidar içinde yeralabileceğini savunan Çiller, Başbakan Mesut Yılmaz'ın Anasol-D'nin kuruluşu öncesinde kendisiyle yeni hükümette yeralması için görüştüğünü hatırlattı. Çiller, ‘‘Yılmaz o beyaz zambakları boşuna göndermedi. O zaman bir plan vardı. O planın içinde biz de vardık. Ama ben bunu elimin tersiyle ittim’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!