Demir: KKTC'de asker karavanayı fareyle paylaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Demir: KKTCde asker karavanayı fareyle paylaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 14:56

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, KKTC’de Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda askerlerin 100 yıl öncenin şartlarında yaşadığını savunarak, "Farelerin cirit attığı mutfaklardan çıkan yemeklerle beslenmektedirler. Hatta farelerle yemeklerini paylaşmaktadırlar" dedi.

Haberin Devamı

Barış Harekâtı’nın yıldönümünde iddialarını Meclis gündemine taşıyan Demir, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10’uncu Kolordusu durumunda olan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 2 adet Mekanize Piyade Tümeni, 1 adet zırhlı tugayı bulunmaktadır. Yaklaşık 40 bin askeri personel burada görev yapmaktadır. Bu sayı TSK’ya bağlı toplam personel sayısının yaklaşık yüzde 6’sını oluşturmaktadır. Kıbrıs gibi yurtdışı görevi yapan komutanlıklarımızda yeterli ödenek tahsisi sorunu vardır. Bu komutanlıklarımıza yeterli ödenek verilmediği için vatani görevini yapan evlatlarımız fiziksel ve ruhsal sorunlar yaşamaktadır.

Burada görev yapan askerlerimiz kendilerini üvey evlat gibi hissetmektedirler. Kaldıkları koğuşlarda ve yemekhanelerde yaşam kalitesi son derece düşüktür. Farelerin cirit attığı mutfaklardan çıkan yemeklerle beslenmektedirler. Hatta farelerle yemeklerini paylaşmaktadırlar. Özellikle er ve erbaş koğuşları son derece yetersizdir. Yatakhanelerde nevresim başta olmak üzere birçok eksik bulunmaktadır. Artık marketlerde bile satılan klima gibi teknolojik ekipmanlar bile bulunmamaktadır. Sınır nöbeti tutan askerlerimiz için güvenli ve yeterli miktarda balistik yelek bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Şu an için fiili bir durum olmayabilir. Askerlerimiz için her türlü olağanüstü senaryo düşünülmeli ve buna göre önlemler alınmalıdır. En büyük sorun ise içme ve kullanma suyudur. Düşünün; askeriye size temiz bir içme suyu sağlayamamakta ve sizi kantinlerden su satın almaya zorlamaktadır. Ki çoğu zaman kantinlerde dahi su bulunamamaktadır. Adanın genel sorunu olan bu sorunun çözümü için proje üretilmesi dahi gündeme alınmamaktadır.

TBMM'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Altyapı eksiklikleri yanında, gerekli teçhizat açısından da yeterli olanaklar sağlanmamaktadır. Kıbrıs’da bulunan askeri birliklerimiz TSK’nın bugün geldiği standartların oldukça altında, adeta 50-100 yıl öncesinin şartlarındadır. Çünkü Kıbrıs için yeterli ödenek sağlanmamaktadır. Ancak Kıbrıs’ta silahlar yenidir. Yani silah alımı için ayrılan ödenekler orada görev yapan askerlerimizin yaşamlarını idame ettirmesi için ayrılmamaktadır. Bu ne demektir? İnsan öldürmek için para var ama oradaki evlatlarımızı daha iyi şartlarda ve güven altında yaşatmak için para yok. Sorunların giderilmesi için TSK’yı, ilgili bakanlıkları, hükümeti ve TBMM’yi göreve çağırıyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!