Delil tüp ortada yok

Güncelleme Tarihi:

Delil tüp ortada yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

KULAKSIZ'da, altı kişinin yanarak yaşamını yitirdiği patlamaya neden olan Total marka tüpün, delil niteliğindeki enkazı ortada yok. Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ‘‘Tüpün enkazını bize gönderin’’ şeklinde yazı yazdığı Kulaksız Karakolu ve Beyoğlu İlçe Emniyet Amirliği'nden bir yıldır cevap gelmedi. Her iki birim hakkında da suç duyurusunda bulunan mahkeme, tüpün enkazına ulaşmayı başarırsa, bilirkişiye gönderecek.

Kasımpaşa Kulaksız'da, 16 Ocak 1999 tarihinde meydana gelen tüp patlamasında, Vijdan Göncü ile çocukları Muhammet, Abdülkadir, Abdullah Enes, baba Efkan Göncü'nün 22 yaşındaki yeğeni Ümit Kosaoğulları ve Gülcan Güngördü yaşamlarını yitirmişti.

Manevi tazminat davası

Patlamadan sonra, tüpü takmayan Totalgaz Bayii İlyas Çakmak ile tüpü Çakmak'a taktırması gereken Efkan Göncü hakkında beşer yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Evlere servis yaptığı tüpü takması gerektiği halde görevini yapmayan Totalgaz Bayii İlyas Çakmak, mahkemede suçsuz olduğunu söyledi. Ev sahibi Efkan Göncü'nün, ‘‘Şu an ev müsait değil, ben takarım’’ demesi üzerine tüpü takmadığını söyleyen İlyas Çakmak, ‘‘Tüplerin dağıtım, kullanım ve emniyeti konusunda kursa gittim ama elimde herhangi bir belgem yok. Ölen insanlar için üzgünüm’’ dedi.

Altı cana 35 milyar

Tüpçü İlyas Çakmak'ın olayda suçu olmadığını belirten Efkan Göncü ise ‘‘13 yıldır evimin tüplerini ben değiştiririm. Çakmak'ın bir suçu yok. Daha önce de aynı marka tüplerden mahallede patlama oldu. Totalgaz firmasından şikayetçiyim’’ diye konuştu.

Patlamada, eşini, üç çocuğunu ve iki akrabasını kaybeden Efkan Göncü, Totalgaz firması hakkında, Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 35 milyar liralık manevi tazminat davası açtı. Göncü, avukatı Hasan Özay aracılığıyla verdiği dilekçesinde, ‘‘Tüpün yetkili kişiler tarafından takılması gerekir. Müşteri 'Ben takarım' dese bile bunun kabul edilmemesi zorunluluğu vardır. Ancak, olay günü tüpçü tüpü takmamıştır. Ağır hizmet kusuru vardır’’ denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!