Deli değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Deli değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘İntihar etmek isterken kocamı vurdum’ diyen 20 yaşındaki bir yıllık evli kadının akli dengesinin yerinde olduğu açıklandı.

Severek evlendiği eşi Cengiz Divaryapar'ı otomobilde sırtından tek kurşunla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Alev Divaryapar hakkında, Adli Tıp Kurumu'ndan ‘Akli dengesi yerindedir’ diye rapor verildi. Eyüp 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan ve hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istenen 20 yaşındaki Alev Divaryapar'ın, eşi Cengiz Divaryapar'ı sırtından tabanca ile bilerek vurduğu iddia edildi.

Sevgisini göstermek istemiş

Mahkemedeki ilk ifadesinde Alev Divaryapar ‘‘Eşimi çok seviyordum. Ancak o çocuk istemiyordu. İki defa onun isteği ile kürtaj oldum. Ancak yaptığım tüm fedakârlığa rağmen beni babamın evine göndermeye kalktı. Sevgimi ona göstermek için yanımda taşıdığım silahla intihar etmek istedim. Ancak yanlışlıkla patladı. O otomobilin içinde can çekişirken ben onun cesedine sarılıp ‘Ben ne yaptım' diyerek gözyaşlarına boğuldum’’ diye konuştu.

Gelinlerini suçladılar

Cengiz Divaryapar’ın ailesi ise gelinlerini suçlayarak, ‘‘Bu kadın daha önce de kocasını birkaç kez öldürmeye kalkıştı’’ dediler. Eşini çok sevdiğini söyleyen bir kadının nasıl olup da, çözümü silahta aradığına anlam vereme-yen mahkeme heyeti sanığın akli durumunun belirlenmesini istemişti. 3 hafta gözetim altında tutulan sanık hakkında akli dengesinin yerinde raporu verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!