Deli anlattı savcı başlattı

Güncelleme Tarihi:

Deli anlattı savcı başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2009 00:00

Akli dengesi yerinde olmayan ve evlenmek için her gördüğü kişiden para isteyen Müslüm Esen’in, “Başbakan Erdoğan’dan evlenmem için para istedim. O da bana iletsin diye Mustafa Yılmaz’a verdi. Ama o parayı bana vermiyor” diye şikayette bulundu.

Savcılık da, bu sözler üzerine eski bakan ve eski Gaziantep Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz hakkında soruşturma başlattı.

GAZİANTEP´te 60 yaşındaki Müslüm Esen´in, Başbakan tarafından kendisine iletilmesi için verilen bin lirayı teslim etmediği iddiasıyla şikayet ettiği eski Devlet Bakanı ve eski CHP Milletvekili Mustafa Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı. Nizip İlçesi´ne bağlı Uluyatır Beldesi´nde eşi eve almadığı için kerpiç bir evde tek başına yaşayan 4 çocuk babası Müslüm Esen, yaklaşık 3 ay önce Gaziantep Adliyesi´ne giderek Cumhuriyet Savcılığı´na Mustafa Yılmaz hakkında şikayette bulundu.

Jandarma gitti

Esen, şikayet dilekçesinde, ``Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´dan evlenmek için para istemiştim. Başbakan da bana iletmesi için bin lirayı Mustafa Yılmaz´a verdi. Mustafa Yılmaz, Başbakan´ın bana gönderdiği bin TL´yi vermiyor’’ dedi. Şikayeti değerlendiren Cumhuriyet Savcısı, yetkisizlik verip, Yılmaz´ın Oğuzeli İlçesi´nde yaşamasını dikkate alarak, şikayet dosyasını Oğuzeli Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderdi. Oğuzeli Cumhuriyet Başsavcılığı da Yılmaz hakkında soruşturma başlattı. 2009/21869 hazırlık numarasıyla `emniyeti suiistimal’ suçundan soruşturma açan savcılık, İlçe Jandarma Komutanlığı´na talimat vererek, Yılmaz´ın bulunup, ifadesinin alınması için tebligat yapılmasını istedi. Bunun üzerine Yılmaz´ı arayan jandarma ekipleri, Oğuzeli İlçesi´ne bağlı Dokuzyol Köyü´ndeki evine gitti. Yılmaz´ın Ankara´da olması nedeniyle tebligat evde bulunan kardeşine yapıldı. Kardeşinden durumu öğrenen Yılmaz, soruşturma açan savcılığı eleştirip, şunları söyledi:

Beni evlendirin

``Akli dengesi yerinde olmayan bir şahıs eline verilen dilekçeyle hakkımda dava açmak istiyormuş. Sayın savcımızın bu şahıs yanına geldiğinde nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlaması gerekirdi. Bu şahıs yolda gördüğü herkesten ‘Beni evlendirin’ diye para isteyen birisidir. Sayın Başbakan eğer bu şahsa evlendirme parası gönderecekse Gaziantep’in Bakanı var, milletvekilleri var, Valisi var. Parayı onlara verirdi. Bana niye parası versin? Ben Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Esat Semerci ile görüştüm durumu anlattım, şahısla ilgili bilgi verdim. Sayın başsavcı kısa sürede hatanın düzeltileceğini söyledi. Müslüm Esen adlı bu şahsın yanında kim dursa onun psikolojik sorunu olduğunu zaten anlar. Sayın savcımızın bu kişinin eline dilekçeyi verenleri araştırıp ortaya çıkarmasını istiyorum. Jandarma tarafından arandığımı duyunca çok şaşırdım. Talimatla ifademin alınması için Ankara’daki adresimi gösterdim. Eğer talimatla ifademi almazlarsa Ramazan Bayramı için Gaziantep’e geleceğim. O zaman ifademi vereceğim.”

Eşi eve almıyor

Uluyatır Beldesi´nde yaşayanlar da Müslüm Esen´in ruh sağlığının bozuk olduğunu, eşinin de bu yüzden eve almayınca, tek başına yaşadığını bildirip, ``Akli dengesi yerinde değil. Sürekli herkes hakkında şikayette bulunur’’ diye konuştu.

Siyasette dürüstlüğü ile tanındı

Mustafa Yılmaz, siyasette bakanlık yaptığı dönemlerde dürüst karakteri ve baskılara direnmesiyle ünlendi. DYP-SHP koalisyonu döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Mustafa Yılmaz, göreve başladıktan 60 gün sonra “Baskılara dayanamıyorum” diyerek bir Bakanlar Kurulu toplantısında istifasını açıkladı. İstifa dilekçesini dönemin SHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’a veren Yılmaz, “Bir sigara yakıp toplantıdan çıktım” dedi. Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, “Dört bir yandan baskılar geliyordu. Örgütler işin içine girmişti. Partiden ciddi baskılar alıyordum. Bunları yerine getirirsem kendimi inkar edeceğimi biliyordum. Koalisyon ortağımızdan da baskılar geliyordu. Adamlar açık açık ‘bu işi alacağız’ diye karşıma dikiliyordu. Her müteahhit baskı için mutlaka bir siyasi referans buluyordu. Benim bu insanlarla kavga edecek gücüm yoktu” dedi.

Evi otel olan vekil

Yılmaz, Gaziantep’den gelen her hemşerisine yardım etmekle de ün salmıştı. Her hemşehrisi ile hastaneye giden, onları evinde yatıran Yılmaz, “Evi otel olan milletvekili” diye de tanımlanırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!