Delegelere 'üçüncü kurultay' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Delegelere üçüncü kurultay uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2012 09:05

CHP’nin 16. Olağanüstü Kurultayı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması öncesi Mersin milletvekilli İsa Gök’ün itirazı salonda tansiyonu yükselterek güne damga vurdu. Divan başkanı seçilen Adnan Keskin delegelere, "Mutlaka yarınki kurultaya da katılın. yoksa üçüncü kurultayı yapmak zorunda kalırız" uyarısında bulundu. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ise gün sonunda bir mesaj yayılmayarak, 16. Olağanüstü Kurultaya katılanlara teşekkür etti, CHP delegelerini de 17. Olağanüstü kurultaya katılmaya çağırdı

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu mesajında ; “CHP 16. Olağanüstü Kurultayı 948 delegenin katılımı ile  yapıldı. Tüzüğümüz değişti. Kurultayımıza katılan delegelerimize, partililerimize, taraftarlarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, delege arkadaşlarımı yarın saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda toplanacak 17. Olağanüstü Kurultayımıza bekliyor, hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu CHP delegelerine SMS’lerle seslendi…

Kılıçdaroğlu CHP delegelerinin  cep telefonlarına, “Sevgili Delege arkadaşım. Partimizin 17.Olağanüstü Kurultayı 27 Şubat Pazartesi günü saat 10.00’da Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda toplanacaktır. Bütün delege arkadaşlarımı Kurultay Salonu’na bekliyorum” diye mesaj gönderdi.

KILIÇDAROĞLU: İŞTE TÜZÜK, SEÇİM DİYORSANIZ ONU DA YAPARIZ

Haberin Devamı

İTİRAZ ARBEDEYE NEDEN OLDU

CHP KURULTAYINDAN KARELER 

Kılıçdaroğlu kürsüde konuşmaya başladığı sırada kürsü önünde bekleyen partililer ve İsa Gök arasında arbede yaşandı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Bu kurultayda hiç kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı ve yetkisi yoktur. Tüzük dediler, işte tüzük seçim diyorsanız onu da yapacağız. Gücünü halktan almayan hiçbir güç başarılı olamaz" dedi. İsa gök daha sonra salon dışına çıkarıldı. Partililer bu sırada Gök'e büyük tepki gösterdi.

CHP KURULTAYINDA GERGİNLİK / WEB TV

KILIÇDAROĞLU: "AÇIN ÖNÜMÜZÜ..."
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelmesi üzerine, yine kürsü önünde arbede çıktı. Bunun üzerine kürsüden seslenen Kılıçdaroğlu "açın önümüzü...." dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Bu kurultayda hiç kimsenin ama hiç kimsenin kurultayın huzurunu bozmaya hakkı yoktur. Yetkisi yoktur. Tüzük dediler. işte tüzük. seçim diyorsanız onu da yapacağız. Bir şeye inanıyorum. Gücünü halktan almayan hiçbir şey başarılı olamaz."

Delegelere üçüncü kurultay uyarısı

Zeynep Gürcanlı ve Aysel Alp
CHP Kurultayından bildiriyor

Haberin Devamı

VE DİVAN BAŞKANI ÇAĞRI YAPTI
 
CHP Kurultayı'nda katılan delegelerin tam sayısı resmen belli oldu. Bu sayı, 948.
Katılımcı sayısının 948 olması ile, parti içi muhalefetin son desteği de ortadan kalkmış oldu.
İsa Gök başta olmak üzere, muhalif delegeler Divan Başkanlığına önerge vererek, kurultayın yapılabilmesi için delege sayısının üçte ikisinin hazır bulunması gerektiğini vurguladılar.
Divan Başkanı Adnan Keskin, muhalefetin önergesini kürsüden okutarak, önergeye ilişkin açıklamalar yaptı.
Divan Başkanlığına göre, delegelerin imza attığı hazirun cetvelinde 948 imza bulunuyor.
Başkanlık, kurultay toplanması için "nitelikli çoğunluk" aranması gerektiğini, nitelikli çoğunluğun da delege sayısının salt çoğunluğunun bir fazlası, yani yarıdan bir fazlası olması gerektiğini açıkladı.
CHP'nin delege sayısı göz önüne alındığında, üçte ikilik çoğunluğun 832 olduğunu da vurgulayan Divan başkanlığı 948 sayısı ile bunun da aşıldığını vurguladı.
 
KESKİN: "YARINKİ KURULTAYA DA KATILIN"
 
Divan Başkanı Adnan Keskin, muhalif delegelerin topladıkları imzalar nedeniyle yarın yapılacak CHP kurultayına da, "tüm delegelerin katılması çağrısı" yaptı. Keskin, yarın Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda yapılacak olan bu ikinci kurultayda da "salt çoğunluk" yani delege sayısının bir fazlasının katılımının aranacağını açıkladı.
Keskin ayrıca, "eğer gerekli çoğunluğu bulamaz ve yarınki kurultayı yapamazsak, bir üçüncü kurultay yapmak daha gerekecek. Bu da partimizin imajını bozacak bir gelişme. Bunu engellemek için tüm delege arkadaşlarıma yarinki kurultaya da katılmaları çağrısında bulunuyorum" mesajı verdi.

Haberin Devamı
"HAMAM AYNI TELLAK DEĞİŞTİ"
 
CHP Kurultayı'nda itiş kakışa rağmen muhalif sesler de kürsüden delegelere seslenme fırsatı buldu.
Sabri Ergül tüzük değişikliklerinin yeterli olmadığını vurgulayarak, "bu değişikliklerle yönetim kurulu değil, yönetimin kulu olursunuz" dedi. Samsun Milletvekili Haluk Koç ise, "ben de kurultay isteyen imzacı 362 delegeden biriyim" diye başladığı konuşmasında, tüzük değişikliklerinin eksik olduğunu vurguladı. Koç, yeni tüzüğe eleştirisi "hamam aynı, tellak değişti" sözleriyle dile getirdi.

KURULTAY GENÇLİĞE HİTABE İLE AÇILDI / WEB TV

KURULTAYDAN NOTLAR...

"MADEM DEMOKRASİ KURULTAYI, NEDEN KONUŞTURMUYORSUNUZ?"
 
CHP Kurultayının yabancı konukları da vardı.
En çok dikkat çekeni ise CHP'nin de üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonel'in Genel Sekreteri Louis Ayala.
Kurultayın başında muhalifler ile genel merkez yanlıları arasında yaşanan arbede, başta Ayala olmak üzere yabancı konukları da şaşırttı.
Mersin Milletvekili İsa Gök'ün kürsüye çıkarılmaması ve arbede sonucu salon dışına alınması üzerine Ayala, "demokrasi şöleni diye yola çıktınız. Çok da güzel kurultay oluyor da, neden konuşturmuyorsunuz konuşmak isteyeni" diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: "ANADOLU BURADA"

CHP Tüzük kurultayında muhalifler ile Genel Merkez arasındaki kurultay gerginliğinde son noktayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu koydu.
Anadolu ateşi grubunun dans gösterinin ardından kürsüye gelerek, "Anadolu burada. Salonda çoğunluk var kurultayı açıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "toplantı yapılabilir mi" tartışmalarına da son noktayı bizzat kürsüden koydu.

Kılıçdaroğlu'nun "Kurtuluş Savaşı şehitleri, devrim şehitleri ve tüm şehitler için" kurultay salonunu bir dakika saygı duruşuna davet etmesinin ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Böylece kurultay resmen başlamış oldu. 
 
DİVAN BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GERGİNLİK

Kurultay'da ilk belirgin gerginlik ise, Kılıçdaroğlu'nun kurultay divan başkanlığı için Adnan Keskin'i öneren dilekçeyi okuması ile başladı. Salondaki muhalifler, Adnan Keskin'in adının okunmasının ardından protestoya başladılar. Genel Merkez yanlıları ise "Kılıçdaroğlu" sloganları ile muhaliflerin seslerini bastırdılar.

Haberin Devamı

PROTESTOCULAR DIŞARI ÇIKARILDI

Kürsünün hemen sol tarafında bir grup muhalif, kürsüye çıkmak istedi. Ancak aralarında Mersin Milletvekili İsa Gök'ün de olduğu bir grup görevliler tarafından dışarı çıkartıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu gerginlik üzerine "birşeye inanmanızı istiyorum. Hiç kimse bizi halkın yürüyüşünden engelleyemeyecettir. Özgürlüğü, demokrasiyi ve bağımsızlığı içselleştirmiş olan bir CHP her zaman her yerde dimdik ayakta olacaktır" diye tepki gösterdi.

İSA GÖK DİLEKÇE VERDİ

Arbedenin ardından tekrar salona gelen İsa Gök ve yeter sayı olmadığına dair dilekçeyi divan başkanlığına vermek istedi.

İsa Gök burada yaptığı açıklamada  “Yeter sayı yok gerekçesi ile dilekçe vermek istiyorum buna bile izin verilmiyor. Hani demokrasi” şeklinde konuştu.

Kısa süreli bekleyişin ardından divan başkanlığı Gök'ün dilekçesini kabul etti. İsa Gök'ün usul tartışması açılması önerisini divan başkan Adnan Keskin kabul etmedi ve "kurultay gündemini değiştiremeyiz" cevabı verdi.

MUHALİFLER NOTER ÇAĞIRDI
 
CHP'de bir taraftan kurultay çalışmaları sürerken, muhalifler de boş durmuyor.

Baykal'a yakınlığı ile bilinen Mersin Milletvekili İsa Gök'ün hazirun cetvellerine itiraz edip, kurultayın başlatılmasına karşı çıkması, bunun üzerinde da salondan çıkarılması üzerine muhalifler harekete geçti.

Muhaliflerin iddiası hazirun cetveline sadece 380 imza atıldığı, bunun da kurultayı açacak çoğunluğu yansıtmadığı yönünde.
Muhalifler imzaların gerçek olup olmadığının tespiti için de kurultaya noter çağırdı.

KESKİN: "TOPLAMA KAMPI KURULDU"

CHP Kurultayında divan başkanlığına seçilen Adnan Keskin, çok sert bir konuşma yapıyor. AK Parti iktidarına yüklenen Keskin, "Aydınlar, gazeteciler toplama kampına koyuldu" dedi.

Ekonomik alanda gelir dağılımının bozulduğunu, işsizliğin arttığını kaydeden Keskin, özgürlüklerin de kısıtlandığını vurguladı. Keskin, "Baskı, işkence üniversitelerin bahçelerine taşındı. Cop, biber gazı adalet özgürlük diyenlerin kader çizgisi oldu" diye konuştu.

Dış politikayı da eleştiren Keskin, "Dış politikamız okyanus ötesinden gelen talimatlar doğrultusunda biçimlendirildi. İnsanımız inanç ekseni farklı unsurlar çerçevesinde bölünüp ayrıştırıldı" dedi.

Keskin, kurultay delegelerine "sivil silkiniş" çağrısı yaparak, Sivil bir direnişe, sivil bir başkaldırıya ihtiyacı var. Türkiye'nin bu sivil silkinişini gerçekleştirecek örgüt CHP'dir" dedi.

SİLİVRİ'DEN MESAJ VAR: "ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAK ÜZERE"
 
CHP Kurultayında davet edilip de katılamayanların da mesajları okundu. İlk mesaj, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Ergenekon davası sanığı gazeteci Doğan Yurdakul'dan geldi. Yurdakul, "sağlık sorunlarım nedeniyle kurultaya gelemediğim için özgürüm" dedi ve "devrimci duygularla selamlıyorum" diyerek kurultaya başarı dileklerini iletti.
 
"ÖZGÜRLÜKTE BULUŞMAK ÜZERE..."

Halen tutuklu bulunan Ergenekon sanığı ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'dan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'dan gelen mesajlar da okundu ve büyük alkış aldı.

Balbay  "CHP'nin olağanüstü kongresini Silivri'den selamlıyorum. CHP'ye mücadele, önderlik ve zafer yakışır" sözleriyle başladı. "Milli iradenin duvarın arkasında değil, meclis'te temsil edilmesinin yerine beni de koyunuz. Halkla el ele iktidar mücadelenizin yanına beni de koyunuz" ifadelerini kullanan Balbay, mesajını "özgürlükte buluşmak üzere" diye sonlandırdı.

KILIÇDAROĞLU'NUN GİRİŞİNDE İZDİHAM

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu saat 10:30 civarında salona girdi. Kılıçdaroğlu'nun girişi sırasına küçük çaplı bir izdiham yaşanırken partililer genel başkanlarına büyük sevgi gösterisinde bulundu.

"ADINA 'DEMOKRASİ ŞÖLENİ' DEDİK"

Kılıçdaroğlu, eşi Sevil Kılıçdaroğlu ile salona gelmek üzere Çukurambar'daki evinden ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, kurultaya yönelik soruları üzerine Kılıçdaroğlu, güzel bir kurultay olacağını belirtti.

Kurultayın şenlikle başlayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Adına 'Demokrasi Şöleni' dedik. O şölene herkesin katılmasını istedik. Umarım güzel bir kurultay geçireceğiz” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Televizyonlardan izlediğiniz kadarıyla ilk izleniminiz nedir?” şeklindeki sorusu üzerine, Kılıçdaroğlu, “Mutluyum” yanıtını verdi.

ANADOLU ATEŞİ'NDEN DANS GÖSTERİSİ

Kılıçdaroğlu salona girişinde büyük tezahüratla karşılandı. Kılıçdaroğlu'nun tribündeki yerini almasından sonra Anadolu Ateşi grubu salondakilere dans gösterisi sundu.

KESKİN: "SALONDA 948 DELEGE VAR"
 
CHP Kurultayında en çok merak edilen açıklama sonunda geldi. Divan Başkanı Adnan Keskin kurultaya 948 delegenin katıldığını açıkladı. Keskin bu nedenle İsa Gök'ün verdiği dilekçeyi işleme almayacağını söyledi.

BAYKAL SALONDA YOK

Kurultay salonununda, hazır bulunan eski Genel Başkanlar da anons edildi. Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Altan Öymen isimlerinin anonsunun ardından salonu selamladı, delegelerin alkışlarıyla karşılandılar.

Kurultay'a gelip gelmeyeceği merakla beklenen Deniz Baykal ise halen salonda yok. Bu nedenle Baykal'ın ismi anons edilmedi.

"İZMİR'İ VERMEYECEK BAŞKAN..."
 
Kurultay salonuna gelen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları da anons edildi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu alkışlarla karşılandı.

Ancak Kocaoğlu anons edilirken kullanılan sıfat dikkat çekti;
"İzmir'i teslim etmeyecek başkan...."

UNUTMAMAK, UNUTTURMAMAK İÇİN
 
"Mağdurun sesi" imajını pekiştirmek için CHP kurultayında, daha önceki kurultaylardan değişik bir yol izlendi. Kurultaya Türkiye'de faili meçhul cinayetlere kurban giden aydın" ve sanatçıların aileleri de "Toplumsal Bellek Platformu" adı altında davet edildi. Toplumsal Bellek platformu davetlilerine kurultay salonunun en görünür yerinde masa ayrıldı.

Toplumsal Bellek Platformu davetlileri arasında Kurultay'a katılanlar Turan Dursun'un oğlu Abit Dursun, Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok, Behçet Aysan ailesinden Tuncay Aysan, Cevat Yurdakul'un ailesinden Ülker Yurdakul, Onat Kutlar'ın ailesinden Filiz Kutlar, Zeki Tekiner ailesinden Bülent Tekiner, Orhan Yavuz'un ailesinden Metin Yavuz, Ümit Kaftancıoğlu'nun ailesinden Canan Kaftancıoğlu, Yusuf Ekinci'nin ailesinden Sertaç Ekinci katıldı. 

Ayrıca Madımak mağdurlarının aileleri de salonda özel davetli olarak yerlerini aldı.

KONUŞMASINDA NE DİYECEK


CHP Kurultayı'nın en can alıcı noktası, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı konuşma olacak.

Konuşmada Kılıçdaroğlu'nun en çok vurgu yapacağı konu adalet olacak. "Türkiye'nin ihtiyacı adalettir. Hepimizin adalete ihtiyacı var" mesaj verecek.

CHP MAZLUMUN SESİ
 
Kılıçdaroğlu'nun ikinci önemli mesajı ise, "CHP, kim olursa olsun, nerede olursa olsun, mazlumun yanındadır" olacak. Türkiye'den çeşitli örnekler verecek, işkenceye uğrayanlardan, hapse atılan üniversitelerden, haksızlığa uğrayanlardan örnekler verecek ve "CHP mazlumun yanındadır" diyecek.

SABAHATTİN ALİ İLE BAŞLAYIP, NAZIM HİKMET İLE BİTİRECEK, MEHMET AKİF'DEN, YUNUS EMRE'DEN DİZELER OKUYACAK

Ve şiirler;
CHP kaynaklarından edilen bilgiye göre, Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına Sabahattin Ali'den dizelerle başlayacak. Nazım Hikmet dizeleri ile konuşmayı bitirecek. Ancak arada, Mehmet Akif ve Yunus Emre'den de dizelere de yer verecek.

SALON KIRMIZI, BEYAZ VE MAVİ

Salon, CHP'nin kırmızı ve beyaz renklerinin dışında, demokrasi ve barışın rengi olarak anılan mavi ile süslenmiş durumda.

Atatürk'ün göğsünde CHP rozeti taşıyan fotoğrafı ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kravatsız fotoğrafı salonun en görünür yerinde.

Salonda Atatürk dışında CHP'nin başka bir eski genel başkanının fotoğrafı ise salonda bulunmuyor.

Eski Genel Başkanlar yok ama, Deniz Gezmiş'in fotoğrafı bir Çorlu örgütünün pankartında "Mustafa Kemal'den Deniz'lerden bizlere, tam bağımsız Türkiye" sloganıyla birlikte salonun görünen yerlerinden birinde asılı durumda. 

İLGİ BÜYÜK

Kurultayın resmen açılmasından saatler önce izleyicilere ayrılan bölümler dolmuş durumda. Kapılarda ise CHP'liler girmek için sıra beklemeye devam ediyorlar. Daha resmi açılış yapılmadan, Ankara Arena salonunda 35 bin kişinin giriş yaptığı  kürsüden anons edildi.

ADNAN KESKİN: "ÇOĞUNLUK SORUNU YOK" 

En çok merak edilen konuda, yani kurultayın toplanması için gerekli delege sayısına erişilip erişilmediği konusundaki ilk resmi açıklama, Kurultay divan başkanı olması beklenen Adnan Keskin'den geldi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 16. Olağanüstü  Kurultayı'nın divan başkanlığına Keskin'in önerileceğini da önce açıklamıştı. Keskin, 'Çoğunluk sorunu yok. Kurultay Başkanı olursam, kürsünün konuşmacılar tarafından sonuna kadar kullanılmasını sağlayacağım' dedi. Gazetecilere, 'fazla mesai var' diye takılan Adnan Keskin, 'Dışarıda değil, kürsüde konuşmak doğru olandır. Kurultayların amacı da budur.' diye muhaliflere gönderme yaptı.  

HEP BİR AĞIZDAN GENÇLİĞE HİTABE
 
Kurultay'da sık sık tekrarlanan ve delegeler ile izleyicilerin en çok tezahüratıyla karşılanan ise, son dönemde tartışma konusu olan Atatürk'ün "Gençliğe hitabesi". Hitabe art arda, Atatürk'ün ekranlara yansıtılan barkovizyon görüntüleri eşliğinde salona veriliyor. Delegeler ve izleyiciler de Atatürk'ün hitabesini ayakta ve hep bir ağızdan tekrar ediyor.

TRİBÜNLER DOLDU

Sabahın erken saatlerinden itibaren salona akın eden CHP’liler salonun tribünlerini doldurmuş durumunda.

Kurultayın “şölen” havasında geçmesini isteyen genel merkez de, salonda “Demokrasi” ve “Özgürlük” temasını öne çıkarıyor. Mavi, kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu salonda, “Demokratik Tüzük ile Tam Demokrasi”, “Birliğin ve Kardeşliğin Adresi CHP”, “Umudun Adı Kemal”, “Halkın İktidarını Kuracağız”, “Özgürlük Herkesin Hakkı, Demokrasi Bu Ülkenin Şartı”, “CHP için Örgüt, Türkiye için CHP”, “Yetki Sende Adayını Sen Seç”, “Parti için Demokrasi, Ülke için Demokrasi”, “Oyunu Özgürce Kullan Hakkını Koru”, “Mustafa Kemal’den Deniz’lere, Deniz’lerden Bizlere Tam Bağımsız Türkiye”, “Statükoyu Savunma”, “Biz Türkiye’yiz Halkız, Biz Solcu Kemalin Yanındayız” sloganların yazıldığı afişler dikkat çekiyor. Öte yandan, salondaki bu afişler elektronik olarak da

tribünlerin etrafına yerleştirilmiş ekranlardan devamlı yansıtılıyor. Salonda sık sık Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Cem Karaca ve Selda Bağcan’nın şarkıları çalınırken, tribünlerdeki CHP’liler de kırmızı ve beyaz parti bayraklarıyla çalınan şarkılara eşlik ediyor.

Yine Onuncu Yıl Marşı da salonda hep bir ağızdan söylendi. CHP’li örgütlerin pankartları da dikkat çekerken, “Antalya Demokrasi Hareketi”nin afişi de salonda yer alıyor.

Salonda konuşmaların yapılacağı bir platform ve yanlarına da dev ekranlar yerleştirilmiş durumda. Platformdaki büyük mavi afişte ise, genel merkezin kurultay sloganı olan “Büyük Demokrasi Şöleni” yazıyor. Kurultay için sahne alacak Anadolu Ateşi de platformda son provalarını yapıyor.

Öte yandan delegelerin oturacağı tribünlere parti bayrakları yerleştirilmiş durumda. Tribünler delege ve konuklar için hazırlanırken, onur konukları, yabancı temsilciler, medya mensupları için ayrı ayrı oturma bölümleri oluşturuldu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise, dev kırmızı CHP bayrağının bulunduğu kapıdan salona giriş yapacak, Kılıçdaroğlu’nun salonu selamlamasının ardından Anadolu Ateşi sahne alacak.

Dışarıya konulacak dev ekranla da halkın kurultayı an be an izlemesi sağlanacak. Konuklar, güvenlik aramasından geçirilerek alınırken, salona sokulmak istenen afişler de kontrol ediliyor. Öte yandan esnaf da Arena’nın etrafını şenlik alanına çevirmiş durumda.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!