Dekolte giyinip erkekleri dolandırıyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Dekolte giyinip erkekleri dolandırıyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 15:18

ADANA'da güzellik merkezlerinde bakım yaptırdıktan sonra dekolte kıyafetler giyip aşk vaadiyle dolandırdıkları erkeklerin para ve cep telefonlarını gasp ettikleri iddiasıyla haklarında arama kararı çıkartılan 5 kadın yakalandı. Bu kadınlar arasında uzun süredir polisin aradığı, aynı suçtan 13 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen 31 yaşındaki A. G. de bulunuyor.

Haberin Devamı

‘Hırsızlık, yankesicilik, gasp’ suçlarıyla tanınan Cono Aşireti üyesi kadınların güzellik bakımı yaptırdıktan sonra aşk vaadiyle kent merkezinde erkekleri dolandırıp, para ve cep telefonlarını gasp etmeleri üzerine polis alarma geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında hapis cezaları ve arama kararları bulunan kadınlara yönelik aşiretin yaşadığı Yavuzlar Mahallesi'ne operasyon yaptı. Baskında evler tek tek arandı. ‘Aşk vaadiyle dolandırıcılık, hırsızlık ve gasp’ suçlarından aranan 41 yaşındaki N. G., kardeşleri 31 yaşındaki A. G., 29 yaşındaki D. G. ile yakınları 39 yaşındaki S. K. ve 24 yaşındaki D. K. yakalandı. Kadınlar polislere direnerek emniyete gitmek istemedi. Fotoğraflarını çekmek isteyen gazetecilere de saldırdılar.

Haberin Devamı


HAPİS CEZASI ALDI USLANMADI

Baskında yakalanan N. G.'nin 18, A. G.'nin bir, D. G.'nin 2, S. K.'nin 2 ve D. K.'nin ise bir dava dosyasından yakalama emri ile arandığı belirtildi. A. G.'nin, ablası 42 yaşındaki A. ile birlikte 2 kişiyi aşk vaadiyle dolandırıp para ve cep telefonlarını gasp etmek suçundan 3 ay önce yargılandıkları 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 13'er yıl 6'şar ay hapis cezasına mahkum edildikleri anlaşıldı.

Mahkeme heyetinin, tutuksuz yargılanan 2 kardeş hakkında kaçma ihtimalleri bulunduğu için yakalama emri çıkarttığı saptandı. Uzun süredir aranan A. G. yakalanırken, ablası A. G. ise kaçmayı başardı. Polis, A. G. ile birlikte haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda aşiret üyesi kadını da arıyor.

Nasıl çalışıyorlardı?

‘Hırsızlık, yankesicilik, gasp’ suçlarıyla tanınan Cono Aşireti üyeleri bu suçlardan deşifre olunca aşiretin en güzel kızlarıyla ‘aşk vaadiyle dolandırıcılık’ suçlarına başladı. Güzellik merkezlerine giden genç kızlar, bakım yaptırarak kendilerini tanınmayacak hale sokup, şık ve seksi kıyafetler giyerek kent merkezinde erkek avına çıkıyor. Avladıkları erkekleri ilişkiye girmek amacıyla kandırıp randevu verdikleri kendilerinin oturdukları Yavuzlar Mahallesi’ne getiriyorlar. Burada, diğer aşiret kadınları yanlarına gelip erkekleri bıçakla tehdit ederek para ve cep telefonlarını gasp ediyor. Erkeklerden çoğu, gasp edildikleri iddiasıyla polise şikayet ederken bazıları da ‘rezil olurum’ düşüncesiyle şikayette bulunmuyor. Aşiret üyesi kadınlarının aşk vaadi dolandırıcılığıyla milyonlarca lira kazandıkları iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!