Dehşeti yaşadım

Güncelleme Tarihi:

Dehşeti yaşadım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Duffy gömleklerinin sahibi Almanya'daki tren kazasını anlattı

ALMANYA'nın Brühl kentinde meydana gelen tren kazasında ağır yaralanan Türkiye'nin ünlü gömlek markalarından ‘Duffy’nin sahibi 47 yaşındaki Yusuf Bayat dehşet anını hálá yaşıyor. 8 kişinin öldüğü 150 yolcunun yaralandığı korkunç kazadan şans eseri kurtulan Bayat, en fazla can kaybının olduğu vagonu Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraftan göstererek, ‘‘Bu vagondan sağ çıkmak bir mucize’’ dedi.

Ağır yaralanan vebeyin ameliyatı geçiren Bayat, 2 ameliyat daha geçireceğini belirtti. Tekstil bağlantıları yapmak üzere geldiği Köln'den Basel'e gitmek üzere trene binen Bayat, 5 Şubat gecesini şöyle anlattı:

‘‘Saat 23.58'de kalkan Basel trenine bindim. 3 numaralı vagonda 6 kişinin bulunduğu bir kompartımana yerleştim. Tren hareket ettikten kısa bir süre sonra, müthiş bir gürültü oldu. Aynı anda tren yana devrilerek sürüklenmeye başladı. Diğer yolcularla birlikte kompartıman içinde bir o yana, bir bu yana fırlıyorduk. Bizim çığlıklarımıza, diğer kompartımanlardan gelen çığlıklar da karışıyordu. O sırada duyduğum, ezilen ve sürüklenen metal sesini yaşamım boyunca unutamayacağım.'

Kaza sırasında başından aldığı bir darbe sonucu bayıldığını belirten Bayat, ‘‘Kendime geldiğimde artık savrulmuyorduk. İçeriden inleme sesleri geliyordu. Vagon yan yatmıştı. İngilizce seslenip, yardım istedim. Saçları, demirleri kaynak makinesiyle keserek, bir yarık oluşturdular, beni dışarı çektiler. Kan kaybediyordum. Orada tanıştığım 3 yol arkadaşım ise ölmüşlerdi’’ dedi. Helikopterle Köln yakınlarındaki Erfstadt'ta Marien hastahanesine kaldırılan Bayat, ‘‘Kafatasım kırılmış. Kemik parçaları beyne saplanmış. Kaburgam kırılmış, göğsümde ezilme var. Kafatasımdaki kol saati büyüklüğündeki kırığa plastik bir kapak yerleştirildi. Daha sonra bu parça alınarak yerine kalıcı bir kapak yerleştirilecek. Mikro ve plastik cerrahi olarak toplam iki büyük ameliyat daha geçireceğim’’ diye konuştu.

Bayat, Alman Devlet Demiryolları'nın tazminat olarak belirli bir para vereceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!