Dedesi Türkçe öğrenen ilk ABD askerlerinden

Güncelleme Tarihi:

Dedesi Türkçe öğrenen ilk ABD askerlerinden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2012 16:26

ABD medyası, katliamın zanlısı James Holmes’un aile üyelerini de araştırdı. Monterey County Herald News’ün haberine göre Holmes, Japonya cephesinde ABD ordusunun üniformasıyla savaşıp madalya kazanmış Californialı bir gazinin torunu.

Haberin Devamı

İkinci Dünya Savaşı’da Okinava’da görev yapan dedesi Yarbay Robert M. Holmes’un, ABD Ordusu’nun Dil Okulu’nda Türkçe öğrenen ilk askerlerden biri olduğu kayıtlarda yer alıyor. 1963’te ordudan emekli olan Holmes, Monterey’deki prestijli York School’da 17 yıl boyunca saygın bir öğretmen olarak matematik ve bilim dersleri verdikten sonra 1990’da öldü.

Eşi Mary Jane Crawford Holmes ise Standford Üniversitesi’nde eğitim görmüş, kütüphaneci olarak saygın kurumlarda görev almıştı. Şimdi ABD, iyi eğitimli, saygın bir aileden gelen 24 yaşındaki James Holmes’un nasıl olup da böyle bir krize girip 12 kişinin canına kıydığına şaşıyor.

Holmes’u taşıyanlar genç adamı çekingen, zeki bir kişi olarak tanımlıyor… San Diego’da yetişip büyüyen Holmes, Westview Lisesi’nde futbol oynamış, bu sayede takımla ülkenin pekçok yerine gitme fırsatı bulmuştu. Polis, dün Holmes ailesinin katliam sonrası yaptığı açıklamayı yayınladı. Açıklama şöyle: “Kalplerimiz, bu trajediye karışanların aileleri ve yakınlarıyla birlikte.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!