Dedektif müsteÅŸar, dolandırıcı yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Dedektif müsteşar, dolandırıcı yakalattı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2001 11:19

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı'nın adını kullanarak bir inşaat şirketini dolandırmak isteyen Orhan A., Helvacı'nın ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Dikmen Ceyhun Atıf Kansu Caddesi'nde bulunan Kalaycıoğlu İnşaat Şirketi'ne giden Orhan A.adlı kişi, kendisini Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı'nhın gönderdiğini belirterek ''Helvacı adına bulunan bir emanetin'' kendisine verilmesini istedi. Bunun üzerine şirket yetkilileri, Orhan A.'ya beklemesini söyleyerek yan odadan Müsteşar Helvacı'yı aradılar. Helvacı şirket yöneticilerinden bu kişiyi muhafaza etmelerini isteyerek, durumu Ankara Emniyet Müdürlüğü üst düzey yetkililerine iletti.


Bunun üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kalaycıoğlu İnşaat Şirketi'ne gelerek Orhan A.'yı gözaltına aldılar.


Trafik kazasında bir kolunu kaybettiÄŸi belirlenen ve bıçakla yaralama gibi suçlardan sabıkası bulunan Orhan A.'nın daha önce de 2 ÅŸirkete giderek Helvacı adına dolandırıcılık yapmak istediÄŸi, ancak baÅŸarılı olamadığı tespit edildi.ÂEmniyet yetkilileri, Orhan A.'nın ''saf bir kiÅŸiliÄŸe'' sahip olduÄŸunu, bu kiÅŸiyi kullanan baÅŸka kiÅŸilerin olabileceÄŸini ifade ederek, bunların tespiti için Orhan A.'nın yan kesicilik ve dolandırıcılık bürosunca sorgulandığını kaydettiler.Â

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!