O terörist Ankara Gar saldırısı için rapor yazmış!

Güncelleme Tarihi:

O terörist Ankara Gar saldırısı için rapor yazmış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 18:57

Terör örgütünün Gaziantep emiri olarak bilinen Yunus Durmaz’a ait olduğu anlaşılan ve gar saldırısının detaylarına ışık tutan bir rapor Gaziantep’teki DEAŞ davası dosyasına girdi. Raporda örgütün Ankara’yla birlikte dört yere daha saldırı planladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim gar saldırısının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Gaziantep’te sürdürülen bir soruşturmada Ankara saldırısı hakkında çarpıcı bir belgeye ulaşıldı. Terör örgütü DEAŞ'ın Gaziantep emiri olarak bilinen ve 20 Mayıs’ta polise yakalanmamak için kendini patlatan Yunus Durmaz’a ait olduğu anlaşılan bir rapor ortaya çıktı.

O terörist Ankara Gar saldırısı için rapor yazmış

TEK TEK YAZMIŞ!

 Ankara saldırısına dair önemli detayların bulunduğu rapor Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dosyasına girdi. ‘Eylem’, ‘Hatalar’ ve ‘Sonuç’ bölümünden oluşan raporda gar saldırısının nasıl planladığı, saldırı sonrasında terör örgütü üyelerinin kendilerince ne tür hatalar yaptığı ile örgüt evlerine yapılan polis baskınlarıyla ilgili bilgilere yer veriliyor. DEAŞ'ın bütün ev ve mekanlarının tespit edildiği bilgisinin yer verildiği raporun sonuç bölümde ‘DEAŞ'ın emiri’ terörist, polisin elinden nasıl kurtulduğunu da anlatmış: “Binanın yangın çıkışından Allah’a Tevvekül ederek yanımıza sadece tabanca ve el bombası alarak tek tek evden Allah’ın yardımıyla çıktık”. 

Haberin Devamı

5 BOMBALI SALDIRI PLANLAMIŞLAR!

Raporun ‘Eylem’ bölümünde yer alan bilgilere göre Durmaz, Ekim 2015’te yapılmak üzere aralarında 10 Ekim Ankara Gar eylemi saldırısının da bulunduğu 5 bombalı eylem planladı. Planlanan saldırılar örgütün Suriye’de bulunan üst düzey yöneticilerine sunuldu. Örgütün üst düzey yöneticileri 5 eylem planından sadece Ankara Gar saldırısına onay verdi. Eylem talimatı 'Ebu Talha' kod adlı Erman Ekici üzerinden Yunus Durmaz’a ulaştırılınca Durmaz saldırı için Ebu Bera kod adlı Halil İbrahim Durgun, Kundi kod adlı Yakup Şahin ve Davut kod adlı Hakan Şahin’i Ankara saldırısı için görevlendirdi.

'HATA'LARINI DA YAZMIŞLAR!

Teröristin raporuna göre bu eylem ‘başarılı’ oldu. Raporun ‘Hatalar’ bölümünde 10 Ekim bombalı saldırısı sonrasında örgüt üyelerinin birtakım zincirleme hatalar yaparak deşifre olduğu belirtildi. İki farklı araçla Gaziantep’ten Ankara’ya giden örgüt üyeleri yolda dört kez bir araya gelerek deşifre oldu. Açığa çıkan örgüt üyeleri polis tarafından takibe alınırken, saldırı sonrasında Gaziantep’te toplanan örgüt üyeleri Durmaz’la bir araya gelerek durum değendirmesi yaptıktan sonra dağıldı. Takip altına alınan teröristlerle Gaziantep polisi tarafından baskın düzenlendi. 

Haberin Devamı

POLİSİN ELİNDEN BÖYLE KAÇMIŞ

Baskınlar sonucunda kaçmak zorunda kaldıklarını belirten Yunus Durmaz, raporun ‘Sonuç’ bölümünde şu ifadeleri kullandı: “Benim evim kamerasız ve şehrin son evlerinden biriydi. Gidecek yerimiz kalmadığından ben ve iki kardeş daha (üç kişi) iki gün evimde kaldık. Sonra evin çevresinde polisleri fark ettik. Binalarda bizi sorduklarını fark ettik. Sonra evime geldiler. Kapımı çaldılar. Biz de çatışma pozisyonuna geçtik. Sonra komşuma benim evde kimin oturduğunu sordular ve gittiler. Anladım ki evimi bulmuşlar. Ben de binanın yangın çıkışından Allah’a Tevvekül ederek yanımıza sadece tabanca ve el bombası alarak tek tek evden Allah’ın yardımıyla çıktık. O günün akşamı eve bir kardeş yolladım. Eğer kimse yoksa gidip evdeki malzemeleri alacaktık. Ancak evin önünde polisler vardı. Gece kapıyı kırarak evime girdiler.

Haberin Devamı

EVİMDE 6 KELEŞ, 25 EL BOMBASI BIRAKTIM

Evimde 6 keleş, 2 bin tane 9’luk mermi 10 jarjur (şarjör), 25 el bombası bıraktım. Ayrıca olayın heyecanından içinde askeri bilgilerin olduğu hafıza kartını ve Suriye’yle konuştuğumuz telefonları unutarak çıktık. Basılan depolarda 2500 kg amonyum, 60 kg TNT, yarım makara korteks, 3 tane aracımız ellerine geçti. Bütün evler ve makarlar (mekanlar) tespit edildi.”

Durmaz ve Durgun kendini patlatmıştı

Ankara Gar saldırısının planlayıcılarından olan Halil İbrahim Durgun’un evine 14 Kasım gecesi Gaziantep polisi tarafından baskın düzenlendi. Polisle çatışmaya giren Durgun kaçmayı başaramayınca evde kendini patlattı. Patlamada 5 polis yaralandı. Durgun’un etkisiz hale getirilmesi üzerine polis 6 ay sonra IŞİD’in Gaziantep emiri olan Yunus Durmaz’ın yerini tespit etti. Polise yakalanmamak için Yunus Durmaz 20 Mayıs’ta kendini patlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!