Dead Combo

Güncelleme Tarihi:

Dead Combo
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 10:51

garajistanbul
11 Şubat 2012
23:00

Haberin Devamı

Dead Combo, 2003 yılında bir Howe Gelb konseri sonrası Tó Trips'in, Pedro Gonçalves’e Bairro Alto’ya doğru bir gezintiye çıkmayı teklif etmesiyle ortaya çıktı. İkisinin de arabası olmadığından Bairro Alto’ya kadar hem yürüdüler hem de müzik üzerine konuştular. Tó Trips, Pedro’yu “Movimentos Perpétuos – Música para Carlos Paredes”  derleme CD’sindeki “Paredes Ambience” parçasını kaydetmek için davet etti ve bu, Son 10 Yılın En İyi Albümü ve birçok Yılın Albümü ödülü kazanan grubun başlangıcı oldu.

Kara çizgi romandan çıkmış sayılabilecek iki karaktere vücut kazandırdılar: bir iş bitirici ve bir gangster.

“Vol.1”, 2004 yılında kaydedildi ve yayınlandı; aynı yıl, müzik alanında sözü geçen “Público” gazetesi tarafından Yılın Albümü olarak aday gösterildi. “Rumbero” parçası, aynı zamanda, kaybettiğimiz Charlie Gillet (BBC Radio) tarafından “The Sound of the World – 2005” derleme CD’sine dahil edilmiş ve albüm de yılın en iyi albümü olarak gösterilmişti. Yine, Gillet, grubun ikinci stüdyo albümü olan “Vol.2 – Quando a Alma Não é Pequena”yı Kasım 2006’da ayın kaydı olarak aday gösterildi. Aynı yıl, albüm Yılın Kaydı ödülünü aldı.

Grubun 2008 yılında çıkan üçüncü ve önceki iki albüme kıyasla en çok ses getiren albümü “Lusitânia Playboys”, Howe Gelb, Kid Congo Powers, Carlos Bica, Alexandre Frazão ve bunun gibi birçok önemli ismi konuk etmiştir. Kayıt, aynı zamanda çeşitli yayın tarafından Yılın Kaydı ödülünü, Expresso gazetesi tarafından da “Son 10 Yılın En İyi Kaydı” ödülünü aldı.

2009 yılında grup, efsanevi Jazz Club de Portugal’de kaydedilen ilk canlı kayıt albümlerini “Live Hot Clube” adı altında yayınladılar. Albümün davullarını Alexandre Frazão çaldı.

2010’da çıkmış canlı DVD kaydı Dead Combo & Royal Orquestra das Caveiras, grubun müziğini, bir piyanist, baterist ve üç üflemeli enstrümandan oluşan bir orkestra yardımıyla tamamen başka bir düzeye çıkardı.

Haberin Devamı

 Tam 39.50 TL Öğrenci 29.50 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!