DBP: Şırnak'ta IŞİD bayraklı kişiler yol kesiyor

Güncelleme Tarihi:

DBP: Şırnakta  IŞİD bayraklı kişiler yol kesiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 11:59

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Başkanı Salih Gülenç, Şırnak bölgesinde IŞİD bayraklı ve silahlı kişilerin yol kestiğini, provokatif eylemlerde bulunduğunu ileri sürerek, halkın bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Haberin Devamı

DBP İl Başkanı Salih Gülenç, düzenlediği basın toplantısında 40 yıl boyunca baskı, asimilasyon ve katliam girişimlerine rağmen onurlu bir yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Elde ettikleri bu kazanımları hazmedemeyen çevrelerin ’kirli oyunlar’ oynadığını ileri süren Gülenç, şunları söyledi:

"Silahlı ve maskeli bazı kişiler Şengal’de ve Kobane’de insanlık değer ve ahlakını ayaklar altına alarak, insanın kanını donduran vahşi eylemde bulunan, kafa kesen, halklarımızın ırzına ve namusuna göz diken IŞİD çetesinin bayrağını taşıyarak, provokatif bazı eylemlerde bulunmaktadırlar. Bu da halkımızda, ’IŞİD silahlı yol kesiyor, provokasyon peşinde’ düşüncelerini ortaya çıkarmaktadır. Abdullah Öcalan’ın yaratmış olduğu eylemsizlik ve çözüm ortamını kendilerine fırsat bilen bazı çevreler, her geçen gün daha pervazsızca halkımıza ve değerlerimize yönelmektedirler."

Yaşanan olayların Abdullah Öcalan’ın, ’Çözüm olmazsa kaos olur’ tespitini doğruladığı görüşünü savunan Salih Gülenç, "Bu tür provoktif çabalar tam da Öcalan’ın ’Çözüm olmazsa darbe mekaniği işler ve uzun süreli kaosun kapısı açılmış olur’ tespitini doğrulamaktadır. Zira bu tür karanlık çevreler, bulanık suda balık avlama çabasındadırlar. Bu çetelerle ilişkili oldukları iddiasıyla lekeli çevrelerin konuya ilişkin derhal bir açıklama yapması gerekliliğini vurguluyoruz. Aksi takdirde halkımızın özgür yaşam özlemli ve değerlerine yönelik bu saldırıların sorumlusu olma lekesinden asla kendilerini temizleyemeyemezler. Halkımıza da bu tarz provokasyonlara karşı duyarlı olma çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!