‘Dayı’ ve 9 adamı adliyede

Güncelleme Tarihi:

‘Dayı’ ve 9 adamı adliyede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 12:07

İZMİR'de hastanelerin kantin ihalelerine fesat karıştırdıkları, 2 kişinin öldürülmesi olayıyla bağlantıları bulundukları, çek senet tahsilatı ve yaralama olayına karıştıkları öne sürülen çetenin ‘dayı’ lakaplı elebaşı Ata Bedir ve 9 adamı adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

Organize suç örgütü kuran bir grubun yasadışı faaliyetlerde bulunduğu bilgisini alan Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında çete üyelerinin kimliklerinin belirlenmesiyle, eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda çetenin elebaşı olduğu öne sürülen ‘dayı’ lakaplı Ata Bedir ile 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda ruhsatsız 5 tabanca, 1 av tüfeği, 382 fişek, 2 bıçak, iki gram kokain ile sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

İKİ CİNAYETE KARIŞMIŞLAR

Gözaltındaki çete elemanlarının ihalelerde usulsüzlük yaparak İzmir Eğitim Hastanesi'nin kantin ihalesini 2 kez, Bornova Trafik Hastanesi'nin kantin ihalesini ise bir kez aldıkları belirlendi. Çetenin ayrıca, geçen Nisan ayında Çimentepe 595 Sokak 21 numara önünde Bilal Sağlam'ın, karısıyla ilişkisi olduğu iddiasıyla Orhan Akagündüz tarafından öldürülmesi ve yine aynı ay Karabağlar ilçesi 5733 sokak üzerinde midye tezgahının konulduğu yer yüzünden çıkan kavgada
Ali Kaya'nın öldürülmesi olaylarıyla bağlantısı olduğu saptandı.

Haberin Devamı

Çetenin Ali Kaya cinayetinde başka bir kişiyi suçu üstlenmesi için polise gönderdiği, ancak polisin gerçek kütili yakaladığı bildirildi. Bir yaralama olayıyla çek senet tahsilatı ve tedit suçlarını da işlediği önes ürülen çetenin 8 üyesi ifadeleri alındıktan serbest bırakıldı. Ata Bedir ile p şüpheli ise işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Şüpheliler emniyet müdürlüğünden çıkartılırken, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!